Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum putem ține sub control intoleranța la lactoză. Răspunsul Mihaelei Bilic

Your browser doesn't support HTML5 video.

În funcție de organismul fiecăruia, anumite alimente - aparent inofensive - pot deveni adevărate otrăvuri.

Alergiile pot să apară și după contactul cu o cantitate infimă din acel aliment. Intoleranța, în schimb, se manifestă după un consum semnificativ.

Intoleranța la lactoză este cea mai frecventă intoleranță alimentară și semnifică incapacitatea unei persoane de a digera glucidele din lapte.

Laptele este un aliment care conține aproape 90% apă și procente egale de glucide, proteine și grăsimi. Câte 3,5% din fiecare.

Lactoza sau zahărul din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă, format din două molecule: una de glucoză și una de galactoză. Aceste molecule trebuie separate pentru a putea fi digerate, iar responsabilă de acest proces este o enzimă numită lactază.

Citește și
test de sarcina
A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă din lume. Când vor începe vânzările

Ce se întâmplă când nu avem suficiente enzime? Detalii în video.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult