Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum putem proteja copiii de coronavirus. Sfaturile medicilor pediatrii

Pentru sezonul rece, când își fac apariția mai des virozele și gripele, copiilor li se recomandă patru tipuri de vaccin. Este redus astfel riscul de a face boli respiratorii într-o formă severă.

În cazul infecției cu SAR-CoV-2, un copil va avea febră. Pot apărea și manifestări digestive.

 

Toți copiii care au peste 12 ani au nevoie de vaccinul anti-SARS-CoV-2, ne spun medicii din spitalele de pediatrie.

Copiii, care au o deja boală cronică, trebuie să fie protejați de această infecție. Dar și copilașii cu prea multe kilograme.

De la 6 luni de viață, toți copilașii pot primi vaccinul antigripal. De asemenea, pot primi vaccinul anti-pneumococic și vaccinul anti-meningococic. Pneumococcul, dar și meningococul sunt microbi care se transmit pe calea aerului. În special în colectivități.

 

Citește și
zahar
Ce diferență este între zahărul alb și zahărul brun? Explicația specialiștilor

Pneumoccocul, meninococul, virsul gripal și virusul SARS-CoV-2 se transmit ușor în colectivități. Pe calea aerului.

 

„Este mult mai ușor să stăm liniștiți decât să fim în fața unui inamic care e nevăzut și pe care să nu-l abordăm cu responsabilitate”, spune prof. dr. Roxana Nemeș de la Institutul „Marius Nasta”.

 

Vaccinarea previne formele severe ale acestei boli în cazul copiilor.

Pe lângă vaccinare, alimentația joacă un rol important în creșterea rezistenței la boli. În această perioadă, din dieta unui copil nu trebuie să lipsească peștele gras, consumat de minimum 2 ori pe săptămână. Este bogat în omega 3 și vitamina D cu efect pozitiv asupra imunității. Alte produse optime pentru sănătatea copiilor sunt untul, smântâna, gălbenușul de ou și ficatul.

Pentru că sinteza de anticorpi se bazează pe un aport optim de proteine, copiii au nevoie de o dietă diversificată, din care să nu lipsească produsele de origine animală. Reduceți consumul de zahăr și dulciuri, ele scad imunitatea; pregătiți în casă deserturi echilibrate de tipul orez cu lapte, clătite, budincă, plăcintă sau pandișpan. Fructele rămân în continuare cel mai sănătos desert, iar pentru aportul optim de vitamina C puteți apela la suplimente.

 

Un raport optim între activitatea fizică și numărul de ore de somn asigură o rezistență mai mare la îmbolnăvire. Copiii au nevoie de minimum o oră de mișcare în fiecare zi, iar timpul petrecut în fața unui ecran trebuie limitat la maximum 2 ore pe zi. Somnul odihnitor, cu o durată de 8-10 ore pe noapte este esențial în refacerea sistemului nervos și imunitar.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult