Cum apare hipertensiunea. Boala necesită tratament zilnic, pentru toată viața, pentru a evita un accident vascular cerebral
Your browser doesn't support HTML5 video.
Nici rinichii nu mai funcționează. Sarea din hrană intră în pereţii vaselor de sânge şi întreţine hipertensiunea.
Odată ce adormiţi, scad bătăile inimii. Scade, de asemenea, presiunea sângelui în artere, adică tensiunea arterială. Fenomenele se petrece în cazul persoanelor perfect sănătoase.
La pacienţii cu hipertensiune, şi noaptea se menţin valori mari ale tensiunii. Înseamnă că, în vasele care conduc sânge oxigenat de la inimă spre ţesuturi, sângele are o presiune prea mare.
Tratament „zilnic și pentru toată viața” pentru hipertensiuneDr. Livia Traşcă, medic specialist cardiolog: „Fiecare om are oscilaţii ale valorilor tensionale. Dacă mergem, facem efort, tensiunea va avea o valoare mai mare, dar hipertensivii înseamnă valori constante, zilnice peste 140 cu 90. Când o diagnosticăm şi decidem că are nevoie de tratament, atunci tratamentul e zilnic şi pentru toată viaţa”.
Boala nu dispare, de aceea tratamentul e pentru toată viaţa.
Dr Raluca Naidin, medic primar cardiolog: „Presiunea din artere este exact ca presiunea dintr-o ţeavă. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât ţeava are riscul de a se sparge şi asta mă refer la complicaţii - accidente vascular cerebral, se sparge un vas în cap”.
Mai mult, inima se îngroaşă şi, până la urmă, apare insuficienta cardiacă.
Presiunea prea mare, care pleacă de la inimă prin artere, ajunge la rinichi. În sensul gravitaţiei. Rinichiul este supus unor forţe exagerate şi îmbătrâneşte mai repede.
Simultan, mai apare un fenomen.
Hipertensiunea netratată face rinichiul să nu mai elimine bine sareaDr Elisabeta Bădilă, medic primar cardiolog: „În momentul hipertensiunii netratate, rinichiul nu mai elimină bine sarea, sarea rămâne în organism şi atrage după ea apă. Cantitatea de apă din organim creşte, iar inima e supusă unui efort mai mare ca să rezolve cantitatea de apă”. În plus, sarea intră în peretele vasului de sânge. Şi întreţine hipertensiunea.
Dr Elisabeta Bădilă, medic primar cardiolog: „Acest sodiu ajunge să intre în peretele vasului, iar odată intrat în peretele vasului, are tendinţa să ţină sodiu în perete şi să autoîntreţină retenţia”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: avc , hipertensiune , arteriala , cardiologie , inima , infarct , tensiuni
Dată publicare: 12-07-2022 07:33