Copiii trebuie să fie expuși la mediul natural pentru a crește sănătoși. Explicațiile medicilor
Your browser doesn't support HTML5 video.
Imunoglobulinele G sunt anticorpi care exprima toată experiența imunologică. Adică toți agenții infecțioși, pe care i-ați întâlnit vreodată.
Imunogobulinele G sunt singurele transmise de la mamă la făt. Mama transmite copilului întreaga să memorie imunologică. Ce-i rămâne de făcut copilului aflăm imediat.
Imunoglobulinele nu omoară agenții infecțioși. Sunt molecule de recunoaștere a agenților infecțioși. ÎI marchează cu stegulețe pentru alte celule imunitare. Într-o infecție acută găsim cantități mari de imunoglubline M. Apoi imunoglobuline G.
Veronica Lazăr, profesor la Facultata de Biologie: „Imunglobulinele G sunt răspuns imun secundar, adică sintetizată la a doua întâlnire și următoarea cu același antigen”.
Adică cu același dușman. Imunoglobulinele G înseamă toată memoria imunologică. A fiecărui om. Ce are de făcut copilul? Să fie expus mediului natural. Să percepa din mediu informații chimice diverse. Pentru că în copilărie sistemul imunitar se construiește. Mai vedem o cale importantă de construcție. Toate alimente pe care le primește copilul determină și o reacție imună pe termen lung.
Iolanda Vivisenco, medic primar pediatru: „Sistemul imunitar e format din celule și anticorpi. Anticorpii sunt niște proteine. Ca să fac anticorpi am nevoie de proteine. Lipsa proteinelor din alimentație înseamnă malnutriție. Are ca efect secundar neformarea de anticorpi. Imunitate slabă, infecții frecvente. Este una din consecințele malnutriției. Celulele imunitare au și ele nevoie de material de constructive”.
Doar proteinele de calitate din hrană formează celulele imunitare. Proteine complete de calitate găsim în carne, ouă, brânzeturi. Este vital să nu lipsească din mesele unui copil.
Dietele vegetariene sunt decizia adulților. Sunt periculoase pentru un copil. Oamenii au fost creați omnivori, adică pot și trebuie să mănânce din toate grupele alimentare. Este vorba de produse de origine animală, cât și de produse de origine vegetală. Așa ne spune evoluția.
Vitamina B12, prezentă doar în carne, ouă, lactate, intră în circulația sanguină. Așa se sintetizează așa numiții acizi nucleici, adică ADN și ARN. Sunt necesari tuturor celulelor umane, care se reînnoiesc. Tuturor celulelor prin care crește un copil.