Cele două reguli esențiale ale glucozei pentru o viață sănătoasă. Cum să ne gestionăm corect regimul alimentar
Your browser doesn't support HTML5 video.
De două reguli avem nevoie în privința combustibilului datorită căruia trăim. Din păcate, ambele reguli sunt cel mai simplu de încălcat. De aceste două reguli depinde starea generală de sănătate și greutatea normală.
Prima regulă în privința glucozeiDr. Steluța Boroghină, medic primar pediatru la Institutul Clinic Fundeni: „Nu trebuie să fie glucoză foarte multă pentru că ea, dacă e în exces, se depune în ficat. Asta e explicația pentru care nu mănânci dulciuri seara sau fructe dulci după ora 18:00. E „regula ora 18:00” să zic așa. Nu mai mănânci dulciuri, chiar și sănătoase. Copiilor nu li se dau fructe seara! Organismul nu are cum să o metabolize. Apar trigliceride, care se depun în ficat și așa apare celebrul ficat gras”.
Prea multă glucoză. Cresc în circulație grăsimile numite trigliceride. Neconsumate prin mișcare, sunt atrase de ficat ca depozite. Depozitele de grăsime din ficat înseamnă boală.
A doua regulă în privința glucozeiSă nu alimentăm permanent. Flux permanent de glucoză înseamnă mâncare toată ziua. Nu mult, dar continuu. Se punctează un măr, un sticks, un sandviș, un chips, o bombonică. Desfășurate toată ziua.
Dr. Steluța Boroghină, medic primar pediatru la Institutul Clinic Fundeni: „Să nu o mâncăm continuu, să nu fim scăldați nici în glucoză, nici în insulină, să nu mânânci la nesfârșit, ci cu pauză. Nu doar să avem digestia corectă, ci ca să nu descărcăm insulina tot timpul. Excesul duce la obezitate, tulburări metebolice, tulburări endocrine”.
Pauzele lungi și dese sunt bune. Pauzele de la mâncare. Așa funcționăm corect.