Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie să facem dacă descoperim ca auzul copilului nostru nu este bun. Explicații, la „Doctor de Bine”

Your browser doesn't support HTML5 video.

„Du-te și ia jucăria!”. Spuneți aceste cuvinte copilului, situat în spatele lui. Înțelege, aude perfect. Nu înțelege, mergeți la medic pentru verificare.  

Cum se testează auzul unui copil mic? Stați în spatele lui, nu aude bine. Explicăm de ce examenul ORL complet se face din primii ani de viață. Vegetațiile adenoide prea mari sau polipii nu lasă nasul să comunice cu urechile. Copilul doarme cu gurița deschisă.

Dr. Adina Popescu, medic primar ORL: „Atunci, când acest orificiu e blocat de vegetații, automat apare o presiune negativă pe ureche și apar otite: durere de ureche, senzația de ureche plină, senzația că îți auzi vocea în cap, zgomote distorsionate”.

00:25:00 Copiii nu transmit aceste informații, întorc urechea spre tine sau încep să plângă.

Vă poziționați în spatele lui și îi spuneți câteva cuvinte clare. Dacă își îndreaptă urechea spre dumneavoastră, nu aude bine! Polipii trebuie operați.

Citește și
angajat primarie copiat
Angajat al Primăriei Timișoara, prins la copiat la examenul de evaluare. „Tupeiști habarniști de-ți dai cu capul de pereți”

Dr. Adina Popescu, medic primar ORL: „Nu există operații de rutină, există operații de necesitate și ce înseamnă necesitate, oferi copilului o dezvoltare armonioasă, fără complicații auditive, fără complicații sechelare otice, sinusale pentru că pot să fac o formă specifică de sinuzită. E dramatică când o vezi .

La vârstă mică îi verificați auzul spunând, în spatele copilului, să facă ceva. „Du-te și ia jucăria!”. Înțelege, aude perfect. Nu înțelege, mergeți la medic pentru verificare. Apoi la specialistul audiolog pentru testarea auzului, care se numește audiogramă.

La orice vârstă, dacă vorbim despre hipoacuzie, aceasta trebuie tratată.

Ionuț Ștefănescu: „Aparatul auditiv e un tratament pentru ureche, stimulează nervul auditiv și îl menține în funcție ca și cum ai face sport. Auzul îți antrenează creierul. Aparatele auditive sunt mici și discrete, confecționate pe conductul auditiv al pacientului astfel încât cei din jurul tău să nu observe. Tehnologia din el e una avansată”.

Auzul bun la vârstă mică înseamnă că e posibilă achiziționarea limbajului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult