Ce ingrediente trebuie să conțină un sandviș pentru a fi cât mai dietetic
Your browser doesn't support HTML5 video.
A fost inventat acum 250 de ani de un lord englez, mare iubitor de jocuri de noroc, care a decis că nu vrea să mai piardă timpul cu masa. Ideea de a pune carnea între două felii de pâine și de a o mânca rapid la masa de joc s-a dovedit a fi genială.
După pizza, sandvișurile sunt cel mai consumat fel de mâncare din lume. De ce ne plac sandvișurile atât de mult? Pentru că în ele se combină toate categoriile de alimente. Gustul e complex, iar conținutul de calorii este generos. Într-un sandviș avem o masă completă cu toți nutrienții prezenți: carbohidrați, proteine, grăsimi, plus legume și crudități.
Ce se poate reproșa unui sandviș? Că nu este dietetic și că ne pune în pericol silueta. Însă sandvișul este produsul perfect pentru copiii în creștere sau adulții care duc o viață activă.
Contează mărimea sandvișului și numărul de sandvișuri, dar și umplutura și cantitatea de sos adăugată.
Când vine vorba de mezeluri, cele mai dietetice sunt șunca și mușchiul file. Iar la polul opus se află salamul de Sibiu. Însă mezelurile crud-uscate sunt cele mai sănătoase așa că pot fi consumate în felii subțiri.
Mai multe detalii în video.