Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cancerul renal, de la șocul diagnosticului la tendința de a renunța. De ce este importantă consilierea psihologică

Your browser doesn't support HTML5 video.

O afecțiune malignă în care celulele renale se înmulțesc rapid, necontrolat, formând o tumoare, pe scurt, cancer de rinichi.

Vestea lovește puternic pe oricine indiferent de vârstă, iar pe lângă tratamentul corespunzător, consilierea psihologică și sprijinul familiei sunt esențiale. Povestește chiar un medic oncolog diagnosticat cu această maladie.

Dr. Radu Serescu: „Am zis am ceva la rinichi și s-a uitat uimit, a văzut că sunt speriat, s-a văzut șocul pe fața mea. Am fost așezat pe un scaun și atunci mi s-a explicat lucrul acesta că este o boală curabilă. La mine ținta a fost discuția către curabilitate, pentru că starea de anxietate, șocul a fost impact.

Îmi amintesc că i-am spus atunci soției că o să mă operez pentru un chist. Nu am avut puterea să-i transmit soției prin telefon că eu am cancer în stadiul 3. Suportul familial din datele medicale din America este astfel: Dacă un pacient este singur va avea tendința să renunțe și va avea tendința să nu ajungă la tratament. Suportul familial din America a arătat că pacienții care au familia potrivită trăiesc mai mult și mai bine”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult