Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Boala care duce la pierderea dinților. Cu ce este asociată frecvent și cum se manifestă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dinții sunt ținuți în oasele maxilare de niște sfori. Acestea sfori, afectate, înseamnă parodontoza.

Boala este frecvent asociată cu fumatul, dar și cu diabetul netratat. Și duce la pierderea dinților. Iată ce este de facut.

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog: "Competență implantologie orală. Ce vedem aici? Rădăcina unui molar și aici osul. Vedem cât de mult os a pierdut pacientul în jurul rădăcinilor naturale. De unde vine pierderea asta osoasă? Totul pleacă de la o ușoară inflamație gingivală. Mă spăl dimineața pe dinți și văd cum curge un pic de sânge".

Tendița multora e să nu mai apese gingia la periaj. Dar inflamația se mărește astfel. În final, boala parodontală - care este o infecție severă - va distruge dinții. Dacă gingia sângerează, mergeți la medic pentru detartraj. Astfel, boala parodontală nu evoluează. În următoarele etape ale afecțiunii, iată tratamentele:

Dr. Matei Trăistaru, medic chirurgie dento-alveolară: "Dinții care se pot păstra, se păstrează. Cei care nu au nicio șansă se îndepărtează și, în aceeași ședință, se pun și implanturi și apoi coroane fixe".

Citește și
Otita
Otita medie apare după o răceală. Medic: „Această inflamație și infecție poate să afecteze urechea internă”

Dr. Ionuț Leahu, medic stomatolog: "Vestea bună e că, atunci când pierd dintele din cauza bolii parodontale, când facem extracția chirurgicală, curățăm țesulul care a fost infestat. Și nemaiavând acest țesut, nu mai am boala parodontală, unde am făcut extracțiile".

Pe implanturi, vor fi puse imediat coroane provizorii fixe. După 4 sau 6 luni, pot fi integrate coroanele fixe definitive.

Boala parodontală înseamnă o infecție prezentă permanent în organism. Are impact major.

Dr. Ionut Leahu, medic stomatolog: "Orice infecție la acest nivel se poate duce la cap - crește șansa de a face demența sau Alzheimer cu 30% - sau se duce în tot restul corpului. Sângele circulă în cavitatea orală, unde există aceste infecții. De acolo, bacteriile pot să se cantoneze în jurul inimii sau pe suprafața unor valve și putem ajunge la risc vital".

Infecțiile în cavitatea orală sunt vizibile. Mergeți la medic imediat ce observați o minimă sângerare la periaj.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult