Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România, în topul ţărilor cu cazuri de cancer de col uterin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Colul uterin se reface cu celule noi, sănătoase. Procedura e simplă dar, cu toate acestea, România este în topul ţărilor cu cazuri de cancer de col uterin avansat.

Din 2012, avem program de screening pentru depistarea cancerului de col uterin în faze incipiente. Asta înseamnă că vi se decontează testarea prin medicul de familie. Se face o dată pe an. Dar din păcate nu toate femeile din această ţara vor să beneficieze de acest program.Testul Papanicolau apreciază sănătatea celulelor din col.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: "Cancerul de col uterin nu doare în fazele incipente şi apar semne şi dureri în fazele grav avansate."

De aceea se face acestă verificare celulară. Testul Papanicolau poate să determine celule anormale, care nu sunt carncer. Dar pot vira spre cancer în câţiva ani. Aceste zone anormale din colul uterin se tratează simplu.

Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog: "Eliminăm aceste leziuni prin manevre simple locale prin vagin, astfe se reface colul cu celue noi sănătoase. Tăiem şi eliminăm zona bolnavă. Colul uterin se reface în mod spontan."

Citește și
Iaurt - Shutterstock
Rolul bacteriilor bune în organism și alimentele în care le găsim

Odată excizată zona bolnavă, colul uterin se reface, normal în 6 săptămâni. După acesta perioada e posbila şi sarcină în deplină siguranţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult