Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Riscurile la care se expun femeile fumătoare, atunci când iau anticoncepționale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pilulele contraceptive combinate asigură protecție împotriva unei sarcini nedorite și nu reduc capacitatea fertilă, atunci când vă doriți un copil.

Din păcate, însă, cele mai multe femei ignoră un element esențial: medicamentele nu se administrează dacă fumați. Asocierea fumat – pilulă poate conduce la blocarea unei vene.

Hormonii din pilulă conservă ovocitele, materialul genetic feminin. Din păcate, însă, spun medicii, cele mai multe femei ignoră că medicamentele nu se administrează dacă fumați. Se poate întâmpla într-un vas mic sau la nivelul venelor pulmonare. Apare, astfel, boala numită tromboembolism pulmonar.

Dr. Magdalena Ciobanu, medic primar pneumatolog: „Partea tristă este că trebuie să știi dacă vei face și unde vei face această tromboză. Din păcate, odată ce boala s-a instalat, nu mai ai ce să faci.”

Boala este amenințătoare de viață. Dacă vă doriți copii, fumatul intră în mod negativ și în această ecuație. Nicotina determină spasme pe toate vasele mici de sânge, pe capilare. Ovarele sunt slab vascularizate. In interiorul lor se găsesc foliculii, capsule care conțin material genetic feminin.

Citește și
csid fumat
Adolescenții care provin din familii de fumători riscă să dezvolte aceeași dependență

Odată ce vasele de sânge au mișcări spastice, determinate de fumul de țigară, cantitatea de sânge din aceste structuri este infimă. Din acest motiv, celulele reproducătoare feminine vor avea o calitate slabă.

Mai multe detalii în video.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult