Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rețete perscărești cu Ivan Patzaichin. Campionul olimpic aduce la oraș tradiția culinară din Deltă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Când era copil, detesta peștele. Ce-i drept, familia sa îl punea pe masă în orice împrejurare, de la mic dejun și cină, până la mesele festive.

De câțiva ani, însă, Ivan Patzaichin și-a propus să ducă tradiția culinară din Delta în circuitul gastronomic urban.

Mai ales că sesizase ceea ce tindea să devină fenomen: lipovenii de la el de acasă începuseră să gătească doar ce le cereau turiștii, iar rețetele batrânesti, unice multe dintre ele, riscau să se piardă!

Ivan Patzaichin: “Scrumbia e foarte slabă când stă în mare. Cred că are un termometru în gură. Când temperatura Dunării e la 6-7 grade, urcă pe Dunăre, din oră în oră, și-și dublează greutatea. Când dă de apă dulce, se îngrașă foarte repde, de aia scrumbia prinsă pe Dunăre e grasă. Dacă o prinzi pe mare, nu îți dai seama că e scrumbie.”

“Când eram mic, nu îmi plăcea deloc peștele, îl urăm! Și la micul dejun, prânz și seară, era tot peste. Rar, duminică, mai tăia mama o găînă să facă o cioba sau un pilaf. Acum, dacă nu mănânc o zi peste, sufăr.”

Mai multe detalii în video atașat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult