Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Odată cu pierderea mai multor dinţi apare resorbţia osoasă. Cele mai noi soluții pentru reconstruirea maxilarul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Odată cu pierderea mai multor dinţi oasele de susţinere se prăbuşesc la propriu. În prezent există reţele din titan care reconstruiesc maxilarul şi mandibular astfel încât să permită imediat fixarea dinților.

O reţea din titan, care acoperă întreg osul maxilar. În această reţea, se pot pune toţi dinţii ficşi ai arcadei superioare.

Nu implică alte implanturi ulterioare. Tehnica nouă e recomandată persoanelor care nu mai au dinţi.

Odată cu pierderea unui dinte, apare resorbţia osoasă la nivelul maxilarului sau al mandibulei. Nu poate fi stopată altfel decât cu un implant. Dacă însă v-aţi pierdut toţi dinţii de pe o arcadă sau cei mai mulţi dintre ei, oasele de susţinere se prăbuşesc la propriu.

Aceşti pacienţi nu aveau soluţii în afara unei proteze mobile, care însă nu frânează prăbuşirea osoasă, ori implanturi zigomatice, care presupun restricţii câteva luni. De puţin timp, a apărut o reţea din titan, care reconstruieşte structura oaselor de susţinere.

Citește și
csid
Prea mult timp în faţa unui ecran nu deformează coloana. Care sunt riscurile unei poziții vicioase

Anca Rusu medic chirurg: ”Nu reprezintă un şurub cum sunt implanturile clasice. Reprezintă o reţea din titan realizată prin laser, care va acoperi total oasele maxilare”.

Pe acestă reţea, acoperită ulterior de gingie, se pot pune dinţi ficşi imediat.

Anca Rusu medic chirurg: ”Obţinem modelul 3 D al osului pacintului acest model 3 D e trimis la un centru specializat. Se face designul, scheletul din titan potrivit pe osul pacientului. Este un sistem unic, pesonalizat care se mulează perfect pe osul pacientul, evident nu poate fi folsit la alt pacient”.

Aceeaşi reţea din titan poate fi folosită şi pentru maxilarul inferior. Pentru că nu vorbim de şuruburi, adică de implanturile clasice, care necesită o perioadă să se integreze în os, pacientul poate mânca imediat. Şi altceva în afară de alimente lichide.

Mihai Cirstea medic chirurg: ”Nu mai aşteptăm să se vindece şuruburile. Toate aceste şuruburi sunt gândite să asigure o stabilite şi o fixare perfectă”.

În România, după 40 de ani, peste 80% dintre persoane au cel puţin un dinte pierdut. Odată pierdut un element dentar, osul în care era susținut- maxilarul sau mandibula – începe pierderea osoasă, care poate fi semnificativă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult