Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nu mâncăm preponderent de foame, ci pentru o stare de bine. Exerciţiul propus de medici

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Nu mă simt bine, mă duc să-mi iau o prăjitură sau o ciocolată, să-mi revin!" Recunoaşteţi comportamentul? Nu va învinovăţiţi prea tare, pentru că există o explicaţie firească. Dar, firesc, vor veni şi kilogramele în plus.

Haideţi să ne jucăm puţin cu propriul creier, pentru ca în farfurie să nu existe cele mai multe caloriii cu putinţă.  Am fost construiţi de către natură să asociem automat: mâncare egal stare de bine. Asocierea sta în genele noastre, aşadar descrie o situaţie normală. 80% dintre întâlnirile cu farfuria ale oricărei persoane se petrec dintr-un singur motiv: căutarea plăcerii.

În natură căutam această plăcere, dar o găseam rar. Acum v-o puteţi oferi imediat. Şi de aici şi temerea medicilor: nu mâncăm preponderent de foame, ceea ce ne-ar scuti de toate problememe legate de nutriţie. Medicii care au drept specializare diabetul şi bolile de nutrite, ne spun că simpla intrebare ne face să reducem porţii inutile de mâncare. Altfel, fiecare zi vine la pachet cu probleme, frustari, nemulţumiri. Ca să vă demonstrăm că nu vă daţi importantă, vă propunem un experiment. Gândiţi-vă la ceea ce aţi simţit în ora trecută. Există studii care demonstraza ca 99% dintre noi nu-şi amintesc aceste detalii. Şi un alt pas, nu vă judecaţi pentru ceea ce simţiţi. Aceşti pasi simpli, dar exersaţi zilnic, va ajuta să obţineţi un confort emoţional. Şi să reuşiţi să vă reglaţi intensitatea emoţiilor. Tocmai aţi exclus cel puţin 500 de kilocalorii inutile, care doar aparent vă calmau.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult