Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Îşi schimbă pielea odată la 2 săptămâni. Ce riscă dacă stau la soare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum s-a încălzita început bombardamentul informaţional pe tema protecţiei solare. Suntem avertizaţi permanent să nu ne ardem pielea.

Nu o dată, am auzit însă următoarea întrebare: ce facem cu o piele expusă masiv razelui soarelui, dar fără să fie arsă. Există motive de îngrijorare?

Stratul de la suprafaţa pielii este nou-nouţ la fiecare 28 de zile. În cazul atopicilor – adică persoanele predispuse la alergii – pielea este nou-nouţă la fiecare 2 săptămâni.

Însă actinita - modificarea exagerată a pielii sub acţiunea razelor Soarelui – distruge posibilitatea pielii de a se reface în mod normal în aceste intervale. Soarele ajunge să dea discrepanţe între vârsta corpului şi cea a pielii, adică să ne facă să părem îmbătrâniţi.

Petele, roşii sau maro, indică faptul că acolo tegumentul nu se mai poate reface. Ele pot fi chiar leziuni pre-canceroase, de aceea este indicat să mergeţi la medic. Pielea are nevoie de evaluare de 2 ori pe an la dermatolog, mai ales la copii şi adolescenţi, unde celulele sunt încă în formare, astfel că arsurile solare pot fi mult mai periculoase. Arsurile produc deformări ale celulelor pielii, care pot duce la boli grave.

Citește și
Profesoara Rusia
Profesoară din Rusia, cercetată disciplinar, după ce și-a convins elevele să pozeze în ținute provocatoare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult