Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Infecțiile genitale netratate distrug trompele uterine. Cum le putem descoperi la timp

Your browser doesn't support HTML5 video.

Infecțiile genitale netratate la timp distrug trompele uterine. O sarcină pe cale naturală nu mai este posibilă.

Tot aceste infecții produc și substanțe de inflamație. Acestea sunt toxice chiar și pentru embrionii obținuți în urma procedurilor de fertilizare în vitro.

Dr. Cristina Tănase Damian, medic specialist ginecolog: „Examenul ginecologic complet înseamnă un consult ginecologic cu recoltare de Babeș Papanicola, ecografie transvaginala, mamografie și ecografie bilaterală”.

La aceasta se adaugă examenul microbiologic al secrețiilor. În lipsa acestuia, infecțiile genitale pot evolua fară niciun simptom. Distrug trompele uterine, adică locul unde se petrece fecundația. Așa apare infertilitatea feminină.

Clamidia, micoplasma, ureaplasma – sunt boli cu transmitere sexuală, care determină infertilitate.

Citește și
csid
CSID. Ce presupun noile reguli de siguranţă în cabinetete medicale. Cum se folosesc biocidele

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist infertilitate: „Clamidia o depistăm din anlize de rutină, cu cât stă mai mult timp netratată, provoacă probleme la nivelul trompelor”. Infecțiile genitale netrate pot duce nu doar la înfundarea trompelor uterine, ci și la așa numitul hidrosalpinx.

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist infertilitate: „Lichid în trompele uterine. Vine din limba greacă. Hidro inseman apă, salpinx -trompe. Femeia respectivă nici din fertilizae in vitro nu poate avea sarcină, puroiul respectiv e toxic, nu e un mediu bun pentru embrion. Omoară embrionul”.

Tratamentul în acest caz înseamnă îndepărtarea chirurgicală a trompelor uterine și tratament medicamentos. Abia apoi e posibilă sarcina, dar doar prin fertilizare in vitro.

Infecțiile genitale pot fi prevenite dacă, la fiecare contact intim, folosiți prezervativ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult