Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tratamentul de canal este necesar când alimentarea cu sânge sau cea nervoasă a dintelui sunt afectate. Se întâmplă, invariabil, din cauza cariilor netratate.

 

Merită să faceţi orice efort pentru a salva un dinte natural. Pentru că nicio tehnică stomatologică nu atinge perfecţiunea acestuia.

Cum apare durerea dentară? Smaltul, ceea ce vedeţi cu ochiul liber, este cel mai tare material din corpul uman. Atacat, totuşi, de bacteriile din cavitatea orală.

Sub el găsim dentina şi sub aceasta o cameră care adăposteşte nervul dintelui şi vasele de sânge care îl alimentează. Aceste structuri intra şi în rădăcinile dentare.

Dacă smaltul şi dentina au fost atacate, toţi stimulii din cavitatea orală ajung la nerv. Aşa apare o durere atroce.

Citește și
dinti
De ce implanturile dentare sunt mai bune decât punţile

Durerea semnifică că bacteriile, care au produs caria, au ajuns la rădăcina dintelui. Spre exemplu molarii, adică măselele, pot avea 3-4 rădăcini dentare, spune dr. Magda David, medic specialist in endodonție.

Merită însă aceste tratamente de canal ca să vă păstraţi dinte natural. Atâta vreme cât rădăcina dentară poate fi tratată, dintele nu se pierde. Indiferent cât a pierdut din partea vizibilă.

La nivel internaţional se consideră că o dată la 6 luni aveţi nevoie de control stomatologic. Acesta este şi intervalul cel mai probabil în care poate apărea o carie, spune dr. Ioana Măcriș, medic specialist endodont.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult