După o intervenţie chirurgicală, osul se vindeca în şase luni. Recomandările medicilor
Your browser doesn't support HTML5 video.
Ţesutul osos, dar şi ţesuturile moi pot fi ajutate în vindecare cu sânge. Un procesul lipsit de reacţii adverse.
O leziune deschisă, o rană pe înţelesul tuturor, face legătura între organism şi mediul înconjurător, plin de microbi. De fiecare dată punem la bătaie mecanisme performante ca să ne vindecăm mai repede. Cicatrizarea este un fenomen natural, care se produce prin inflamaţie, apoi prin reconstrucţia pielii.
În jurul vaselor de sânge aşadar apar factori de creştere care îndepărtează testul lezat. Totodată duc la apariţia ţesutului nou. Şi tot acum încep să se formeze vase noi de sânge.
Pare complicat, dar se întâmplă şi într-o simplă zgârietură. Procesul durează până la 2 săptămâni. E vorba despre leziuni pe suprafaţa pielii şi a mucoaselor. Contrar aparenţelor, cicatricile care apar pe faţă nu se vindecă mai greu, sunt doar mai vizibile.
Vindecare unei cicatrici la nivelul feţei trebuie condusă de medic şi nu lăsată la voia întâmplării!
Trombocitele din sânge, care se adună în jurul oricărei leziuni să o vindece, pot fi recoltate. Înainte de orice intervenţie chirurgicală. Se practică la ora actuală în cazul inteventiilor pe os, fie că vorbim despre ortopedie sau stomatologie.
Osul e cel la care vindecarea apare abia în 6 luni. Ori trombocitele recoltate din propriul sânge şi apoi centrifugate conduc la o vindecare de 7 ori mai rapidă a ţesutului osos.
În cazul unui implant dentar ulterior, spre exemplu, organismul este forţat simultan să creeze os. Osul nou format va susţine dispozitivul medical din titan. Membranele obţinute din sangle pacientului nu conţin compuşi chimici adăugaţi.
Sursa: Pro TV
Etichete: operatie , sanatate , recuperare , cicatrice
Dată publicare: 25-07-2018 16:35