De ce nu este bine să fumăm și să mâncăm lactate după intervenții în cavitatea orală
Your browser doesn't support HTML5 video.
Vindecare dificilă determină și fumatul. Venim și cu alte recomandări. Cavitatea orală nu este sterilă. Dar baceriile prezente aici trebuie să stea într-un echilibru. Spre exemplu, orice infecție a dinților are nevoie rapid de tratament, chiar dacă nu doare. Dr. Petronela Luca, medic implantolog: „Infecțiile ajung la nivelul osului maxilar și se dezvoltă în granuloame, chisturi, tumori care la rindul lor afectează oferta osoasă și necesită intervenții și tehnici chirurgicale suplimentare de regenerare osoasă”. Infecțiile netratate- vorbim atât despre caria dentară cât și despre boala parodontală - conduc la pierderea dinților.
Dr. Petronela Luca, medic implantolog: „Pierderea timpurie a dinților și neînlocuirea acestora cu o rădăcină din titan duce la scăderea osului alveolar”. Orice intervenție chirurgicală în caviatea orală se vindecă mai repede cu ajutorul factorilor de creștere obținuți chiar din sângele pacientului .
Dr Corado Cazacu, medic chirurgie dento-alveolară: „Prin recoltarea acelei structuri din sângele uman de la pacient, pe care îl concentrăm prin realizarea unor membrane, putem obține o reabilitare predictibilă.”
În timpul vindecării, e indicat să nu fumați. Acesta deoarece fumatul împiedică vindecarea. După intervenții chirurgicale poate duce la necroza țesutului afectat de incizii.
Pe de altă parte, tot în recuperare, e bine să evitați produsele lactate fermentate, care conțin bacterii, chiar dacă în mod normal sunt excelente.