Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum tratăm banala entorsă care, neținută sub control, poate duce la boli degenerative

Your browser doesn't support HTML5 video.

Accidentări minore la vârste tinere. În cazul gleznei sau al cotului, acestea se pot repetă des, ne spun studiile. Iar inflamația, netinuta sub control, poate duce la boli degenerative.

Mersul pe jos. Luați-o ca pe o solicitare, dar sub formă blândă, de recomandare, din partea propriului organism. Apoi, de câte ori aveți ocazia, mișcare intensă.

Principala formă de energie pe care o folosesc mușchii este glucoza. Inițial, este arsă în prezența oxigenului, apoi, dacă efortul continuă, apare metabolizarea în lipsa acestuia. Așa se produce acidul lactic. Numim starea "febră musculară".

Masa musculară e cel mai mare consumator de energie, prin ea însăși. Însă, în timpul efortului fizic, indiferent de natură și intensitate, pot apărea accidentări ușoare.

În cazul gleznei, de exemplu, poți să calci strâmb pe stradă, sunt tendoane, ligamente care pot să se întindă. La o entorsă ușoară, se întind ligamentele, se torsionează. După un astfel de eveniment, repausul joacă un rol aparte.

Pe lângă repaus, inflamația acută trebuie ținută sub control cu substanțe active. Cel mai vechi și, deci, cel mai testat anti-inflamator nesterioidian este diclofenacul.

Aplicarea locală a substanței active este la fel de eficientă ca administrarea orală. Dispar totuși posibilele reacții adverse ale unui medicament care, înghițit, va ajunge în tot organismul prin sânge.

După un eveniment dureros, după refacere, mai precis, nu vă grăbiți să vă reapucați de sport, pentru că există riscul de recidivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult