Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ne apărăm de infecțiile respiratorii, printr-un mod simplu. Sfatul medicilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Infecțiile respiratorii repetate. Le micșorați numărul dacă în alimentația zilnică includeți factori de creștere pentru apărarea porților de intrare.

Dacă beți apă, luați două vitamine și dacă tratați afecțiunile minore neglijate.

În fiecare zi, o porție generoasă de fibre din legume, fructe semințe, cereale integrale. De ce să nu le ratați? Acestea sunt descompuse de bacteriile din intestine până la particule infime, care trec în sânge. Odată ce intră în circulație, devin factori de creștere tocmai pentru apărarea imunitară de la porțile de intrare, nas ori gură. Adică pentru imunoglobulina A.

Veronica Lazăr, Facultate Biologie, Universitatea din București: „Imunoglobulina A are un rol important la nivelul mucoasei, cuplându-se cu aceste substanțe străine recunoscându-le și împiedicându-le să adere la celulele gazdei. Fenomenul se numește excludere imună.”

Vitamina C este un alt ajutor în special dacă aveți în jur persoană bolnave.

Citește și
hiv arad
Testarea pentru HIV este gratuită în spitalele de stat din România

Elena Lațcan, medic primar ORL: „Pereții celulelor le întărește să nu mai pătrundă germeni în interiorul celulelor. Dacă cineva din familie sau de la serviciu e răcit, noi ceilalți putem să luăm vitamina C un gram pe zi. Un gram pe zi vreo 10 zile.”

Pe de altă parte, orice infecție la nivelul capului poate lua din apărarea de la porțile de intrare. Adică vă lasă descoperiți în fața virusurilor respiratorii.

Ionuț Leahu, medic implantolog: „Trebuie să ne imaginăm că imunitatea e reprezentată de 100 de băieți care ne apară. Din acești 100 de băieți, în funcție de cât de infectată e gura, putem avea între 10 și 50 de băieți care să ne apere. Infecțiile din gură sunt infecții care nu dor, de cele mai multe ori și tocmai de aceea, când vine pacientul prima oară, ii facem o radiografie dentară.  Dacă sunt găuri la vârful rădăcinilor, acolo clar sunt infecții.”

Infecția e rezolvată prin manevre stomatologice, nu cu antibiotice. Odată rezolvat focarul de infecție, apărarea revine la normal.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult