Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CSID. Când este recomandat să luăm probiotice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Probioticele se iau după fiecare cură de antibiotic recomandată de medic. Din păcate, în practică, nu există și rutina probioticelor vaginale inclusiv pentru fete.

O colonizare bacteriană vaginală sănătoasă protejează organismul împotriva infecțiilor uro-genitale cele mai frecvente vara. Bacteriile care trăiesc în organismul uman sunt…. experți în supraviețuire. Este vorba inclusiv de bacteriile bune, pe care le găsim în vagin, numite lacto-bacilli.

Acidul lactic menține pH-ul normal şi colonizarea bacteriană normală. Peroxidul de hidrogen inhibă creșterea excesivă a bacteriilor "rele" - care pot provoacă infecții. Lactobacilii sunt… deranjați de antibiotice, fumat , igienă precară sau exagerată a zonei intime.

Adriana Moțoc, medic primar boli infecţioase: ”Nu ne spălăm în vagin cu apă şi săpun deoarece flora bună care ne protejează de alte infecţii va fi distrusă de spălarea cu apă şi săpun”.

Orice infecţie bacteriană din organism se tratează cu antibiotic, la recomandarea medicului. După cura de antibiotic, e nevoie de repopularea cu bacterii a intestinului, dar şi de repopularea vaginului cu lactobacilli. Atât pentru intestin, cât şi pentru vagin există suplimente alimentare.

Citește și
copil mama
CSID. Care este riscul unei respirații preponderent orală la vârste mici

Cristina Buzgar, medic specialist ginecolog: ”Cei mai mulţi asociază ideea de infecţie vaginală cu debutul vieţii sexuale, dar înainte de debutuș vieţii sexuale se prezintă la medic cu infecţii vaginale procovată după un tratament antibiotic. De aceea recomandăm un tratament şi după tratament administrarea unui probiotic pe cale orală pentru a reface flora vaginală”.

Cecilia Caragea, consultant comunicare: ”Fetele care nu şi-au început viaţa sexuală pot să aplice această atitudine preventivă pentru că pe piaţă există probiotice care conţin lactobacili cu administrare orală”.

Pentru femeile care şi-au început viaţa sexuală, lactobacilii pot şi aduşi din exterior prin suplimente cu administrare orală sau vaginală.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult