Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai frecvente afecțiuni care pot să apară în primele 90 de zile după infectarea cu Covid-19

Your browser doesn't support HTML5 video.

Studiile epidemiologice din ultima perioadă arată că 50% dintre contactii direcți ai unui pacient diagnosticat cu boala covid-19 devin, la rândul lor, pozitivi. O mare parte va dezvolta doar simptome ușoare. Care însă pot dura și 90 de zile!

Testarea ar trebui făcută la cea mai mică suspiciune, astfel încât infecția să fie corect controlată.

Dr Beatrice Mahler, manager Institul Marius Nasta: "În primul moment în care am aflat că am fost contact cu o persoană pozitivă trebuie să ne izolam, să anunțam DSP că suntem contați. În cazul în care dezvoltăm simptome, din punctul meu de vedere, testarea se face la primul simptom, nu după mai multe simptome".

Jumătate din contactii direcți ai unui caz pozitiv SARS COV-2 vor deveni, de asemenea, pozitivi. Dacă simptomele sunt ușoare, veți comunica cu medicul de familie. O situație particulară o au alergicii cu simptome ușoare Covid-19, dar aflați sub tratament anti-alergic.

Dr Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog: "Obligatoriu trebuie anunțat medicul specialist pentru a stabili creșterea dozei în perioada virală și pentru a vedea cu ce sechele rămâne pulmonar după infecția virală".

Citește și
csid
Prea mult timp în faţa unui ecran nu deformează coloana. Care sunt riscurile unei poziții vicioase

Și tot un caz particular îl reprezintă pacienții cu diabet la debut. Verificați glicemia și luați legătură cu medicul specialist în diabet și nutriție, chiar dacă simptomele sunt ușoare!

Toți pacienții cu forme ușoare pot să rămână, din păcate, cu simptome. După ce trece faza acută a bolii Covid-19. În funcție de simptome, adresați-vă medicului specialist. Rămân dureri de cap, mergeți la neurolog. Rămân simptome psihiatrice, nu ezitați să mergeți la psihiatru. Oamenii de știință de la Harvard au descoperit că 20% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt apoi diagnosticate şi cu tulburări psihice, în primele 90 de zile după infectare. Anxietatea, depresia şi insomnia sunt afecţiunile cele mai frecvente.

Dr Beatrice Mahler, manager Institul Marius Nasta: "Cu siguranță o parte din pacienți trebui să se gândeasca să apeleze la un psiholg sau la un psihiatru pentru că trecerea din boală are impact psihologic și psihiatric important".

După ce trece faza acută a bolii, faceți o spirometrie de control. Este un test care arată funcția pulmonară – cum funcționează plămânii. Spirometria nu e invaziva și nici scumpă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult