Ce este grefa de gingie și pentru ce se folosește. Cum putem preveni retracția gingivală
Your browser doesn't support HTML5 video.
Această procedură reduce pierderile de masă osoasă și protejează rădăcina de carii.
Dr. Răzvan Boberis, medic dentist: „Gingia nu mai stă bine pe dinte sau e umflată sau sângereaza - e un motiv foarte bun să mergi la doctor la timp”.
Gingia se inflamează și se retrage din două cauze principale. Prima - boala parondontala. Are patru etape în tratament. După curățenia perfectă a cavitații orale, ultima etapă vizează repararea gingiei prin grefă de gingie. De unde se obține grefa?
Dr. Răzvan Boberis, medic dentist: „Se pot lua din cerul gurii, fie spatele molarul de minte de la maxilar. Zona donoare se vindecă în 7-10 zile, timp în care arată ca o arsură”.
Astfel dintele rămâne protejat. A doua cauză majoră de retracții ginvale sunt anomaliile dentare. Adică aveți dinți strâmbi ori mușcătura incorectă. Iar aceste situații anatomice nu au fost niciodată corectate prin aparat dentar.
Dr. Răzvan Boberis, medic dentist: „Dacă îi aliniem înainte, îi punem în poziția în care trebuiau să fie din totdeauna, vom face mai puține tramente mai puțin invazive, mai biologice și mai conservatoare”.
Orice lucrare dentară trebuie să fie perfect aliniată la gingie. Dacă observați că gingia se inflamează, înseamnă că există locuri între gingie și lucrare, care rețin resturi alimentare.
Dr. Simona Boberis, medic dentist: „Dinții care arată natural înseamnă că sunt bine adaptați la gingie, dinții voluminoși retentioneaza resturi alimentare și vor face automat gingivită.” Când vă auto-exameninati cavitatea orală, după igienă, uitați-vă cu atenție atât la dinți cât și la toate țesuturile moi. Modificările trebuie să vă trimită la medic.