Debut pentru Start-up Nation 2022: Ce spune un antreprenor cu experiență
Anul acesta, sunt schimbări importante. Vor fi disponibile fonduri separate pentru românii din diaspora care revin acasă pentru a face afaceri și nu vor mai fi favorizate proiectele care promit mulți angajați. Și foarte important - antreprenorul trebuie să vină cu o cofinanțare de cel puțin 5% din investiție pentru a beneficia de grant.
''Am pledat să fie cofinanțarea mai mare – adică un 20% cofinanțare nouă ni se pare minim pentru o afacere, pentru că suma nu e atât de mare. Trebuie să pui acolo 4-5 mii (de euro – n.r.) deoparte și să fii în stare să-ți riști banii, pentru că atunci rata de success va fi mai mare a investiției'' – a explicat antreprenorul Marius Bostan, invitat în emisiunea Conectat la România.
Potrivit acestuia, cine vrea să devină antreprenor trebuie întâi să prospecteze piața, să vadă care sunt nevoile și domeniile în care și-ar putea deschide afacerea, iar următorul pas e să scrie un mini business plan.
''Găsește-ți asociați, nu fi singur, găsește cei mai buni parteneri'' – este sfatul antreprenorului care, alături de alți oameni de afaceri, a fondat Repatriot, organizație dedicată românilor care vor se întoarcă acasă.
Vezi ce înseamnă ajutorul dat antreprenorilor debutanți în emisiunea Conectat la România: Cum pot fi ajutaţi românii din diaspora să se întoarcă acasă. Soluţiile oamenilor de afaceri din țara noastră și pe YouTube, AICI.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: conectat la romania , start up nation , repatriot , Marius Bostan
Dată publicare: 16-07-2022 18:43