Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Andreea Sandu, fondator Galateca: „Creativitatea este unul dintre pilonii sustenabilității. Legăturile sunt extrem de clare”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Andreea Sandu a intrat ca matematician în lumea business-ului, însă mereu a fost atrasă de artă. Cum a îmbinat utilul cu plăcutul, aflați din emisiunea Biz Power de astăzi.    

Marta Ușurelu: Astăzi vorbim despre sustenabilitate. Foarte mulți se gândesc, când vorbim despre sustenabilitate, că este o responsabilitate a companiilor mari, a celor care poate dăunează și care ar trebui să aibă grijă de planetă. Nu este așa. Toți ar trebui să avem grijă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, și companiile mari, dar și noi, în viața de zi cu zi. Iar ca să vorbim și mai aplicați și să vedeți că sustenabilitate se poate face în orice domeniu, am invitat-o astăzi alături de mine pe fondatoarea Galeriei Galateca. Bine ai venit, Andreea Sandu! Ai intrat ca matematician, să spunem așa, în lumea business-ului, dar ai ajuns în artă, în domeniul în care aveai vreun, nu știu, ceva conex. Aveai vreo treabă cu arta?

Andreea Sandu, fondator Galateca: „Nu chiar matematician. Eu am terminat informatică și management. Una dintre diplomele mele chiar are legătură cu dezvoltarea durabilă, pentru că, la momentul respectiv, nu exista termenul de sustenabilitate, ci de dezvoltare durabilă. Și da, întotdeauna arta a fost parte din ADN-ul meu și din educația și creșterea mea, și cred că este important să îmbinăm atât în viața de zi cu zi, cât și în business, partea de creativitate cu structura foarte fixă, dar acum mă definesc, de aproape 15 ani, ca antreprenor cultural”.

Marta Ușurelu: Multă lume întreabă ce legătură are arta cu sustenabilitatea. Sunt convinsă că te întreabă și pe tine.

Citește și
Alex Petricean
Alex Petricean, chef și owner la restaurantele de fine dining Noua și Noua BAR: ”La noi poți să vii și în șlapi”

Andreea Sandu, fondator Galateca: „Mă întreabă permanent și deja au așa niște răspunsuri automate. Ca să nu să nu intrăm în niște clișee, aș vrea să să dau câteva informații generale. Creativitatea este un pilon esențial al dezvoltării durabile, al sustenabilității și nu doar din punctul nostru de vedere, al celor care acționăm în această zonă, ci și teoretic, pentru că încă din anii 80, această știință are instrumente, iar creativitatea este unul dintre pilonii sustenabilității. În al doilea rând, creativitatea este esențială în inovație, iar inovația este esențială în sustenabilitate. Și, cumva, legăturile sunt extrem de clare, atât din punct de vedere al legăturii directe a creativilor în tot ce înseamnă economie și societate, dar și din punct de vedere al inovației, pentru că există doi mari piloni în această zonă. Pe de-o parte, există creativitatea de sine stătătoare și tot ce înseamnă, nu știu, de la muzică, arhitectură, arte vizuale ș.a.m.d., care sunt în strânse legătură cu mediul, societatea, comunitățile locale și, pe de altă parte, există creativitatea în toate celelalte domenii, deci invers, creativitate care ajută, evident, la dezvoltarea de noi soluții pentru salvarea, nu știu, mediului sau prezervarea unor zone afectate sau dezvoltarea de noi tehnologii, pentru că există și aici un paradox și cu asta închei, paradoxul tehnologiei. Tehnologia a distrus accelerat mediul, dar pe de altă parte, tehnologia este cea care este cheia în dezvoltare și de aici creativitatea și arta”.

Mai multe detalii, în VIDEO atașat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult