Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eleva din Alba care a dat în judecată Inspectoratul Școlar poate susține examenul de BAC în a doua sesiune

Eleva din Alba Iulia, care a dat în judecată Inspectoratul Școlar și a obținut dreptul de a se reînscrie la examenul de Bacalaureat sesiunea august – septembrie, a putut susține miercuri proba la Limba și Literatura Română.

 

Eleva de la liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia a fost eliminată în iunie de la examenul de Bacaluareat, deoarece i-a sunat telefonul chiar în timpul probei orale la limba engleză.

Citește și: BAC ROMÂNĂ, sesiunea toamnă 2019. Elevii susțin azi proba scrisă la Limba Română

Potrivit Alba24, ea câștigat în instanță suspendarea executării procesului verbal de sancţionare şi a putut să se înscrie la examenul de Bacalaureat sesiunea august – septembrie.

Tânăra a deschis o acțiune în contencios adiministrativ împotriva Inspectoratului Județean Școlar Alba. În timpul procesului, ea a acuzat că ”datorită organizării defectuoase și a neprezentării altor candidați, nu a fost respectată repartizarea pe ore, așa cum a fost aceasta prestabilită, reclamanta primind un mesaj de la colegi să se prezinte mai repede să susțină proba de engleză, întrucât nu sunt candidați și „comisia stă degeaba și profesorii sunt nervoși”.

Citește și
scandal
Circ uriaș făcut de un șofer care a vrut să traverseze Dunărea, cu bacul, mai repede

Din această cauză, s-a grăbit să intre în examen şi a uitat telefonul în buzunar.

Reprezentanții ISJ au respins acuzaţiile, afirmând că “Susținerile reclamantei cu privire la nervozitatea membrilor comisiei sunt nefondate. În primul rând, din comisie fac parte cadre didactice cu experiență în multe examene de bacalaureat, cunosc emoțiile inerente ale unui astfel de examen și sunt pregătiți și responsabili cu misiunea pe care o au în aceste comisii.

Dincolo de aceste susțineri, înregistrările video ale examenului dovedesc că membrii comisiei nu sunt nervoși, ci dimpotrivă, reclamanta este puțin agitată, cum de altfel susțin și colegele în declarațiile olografe date în fața membrilor comisiei de bacalaureat”.

Magistraţii de la Tribunalul Alba au decis însă că nu a fost nicio intenţie de fraudă şi au aprobat suspendarea sancţionării elevei până la soluţionarea definitivă a acţiunii în contencios administrativ.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult