Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Măsuri stricte pentru BAC și Evaluarea Națională 2020. Fiecare elev va fi supus termoscanării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevii din anii terminali se pregătesc pentru examenele din vară, care se vor desfășura în condiții cu adevărat speciale.

Ministerul Educației a făcut public calendarul probelor și lista de reguli.

În sălile de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea națională, băncile vor fi amplasate la doi metri distanță. Elevii vor purta masca și, pentru prima dată, vor putea depune contestații online. În unele școli din Capitală, autoritățile au montat separatoare de plastic pe mese.

Primele emoţii le vor avea elevii de clasa a VIII-a. Peste două zile, pe 27 mai, se va afişa oferta educaţionala pentru licee.

Apoi, pe 15, 17 şi 18 iunie sunt programate probele scrise la Evaluare Naţională. După ce scapă de examen, părinţii şi absolvenţii vor completa fişele de înscriere între 2 și 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc pe 10 iulie 2020.

Citește și
bacalaureat
Bacalaureat 2020, calendarul anunțat de Ministerul Educației. Când încep probele scrise

BAC 2020. Fiecarui elev i se va măsura temperatura

 

Cât despre Bacalaureat 2020, prima probă, echivalarea şi recunoaşterea competentelor lingvistice şi digitale, se va desfăşura între 11 şi 17 iunie.

Reprezentii ministerului Educaţiei caută o formă pentru că elevii să nu mai vină la şcoala pentru aceste probe, iar echivalarea să se facă automat, după anumite criterii. Elevii vor susţine apoi, începând cu 22 iunie examenele scrise. Nu oricum, ci în condiţii nemaiîntâlnite.

Faţă de cum arată o sală de clasă în mod normal, pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din bănci vor dispărea. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta. Înainte ca elevii să intre în clasă, toate suprafeţele, băncile, catedră, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate."

Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației: "Vor primi o mască de protecţie, vor merge să se dezinfecteze, se vor spăla pe mâini, vor intra în sala de clasă. La final, vor ieşi pe un traseu delimitat, la fel cum vor intra în unitatea de invațământ.

Cum s-au pregătit școlile pentru examenele naționale

 

Una dintre cele mai mari școli din Capitală a fost deja pregătită pentru primirea elevilor la pregătire, dar şi pentru susţinerea examenelor.

Încă de la intrarea în şcoală a fost instalat un tunel dezinfectant şi a fost stabilit un traseu special care să împiedice aglomerarea. Elevii vor avea la dispoziţie covoraşe dezinfectante şi vor fi întâmpinaţi de asistenţi medicali, li se va lua temperatura şi vor primi tot aici măşti de protecţie.

Elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă pe un traseu bine delimitat. Într-o sală vor intra maximul 10 elevi iar în această şcolă băncile au fost dotate cu geamuri de plexiglas.

Elevii care au febra înainte de examen sau cei bolnavi de COVID-19 vor putea să dea examenul în condiţii speciale, norme la care lucrează acum ministerul cu specialişti de la DSP.

Pentru prima dată, anul acesta, elevii vor putea să depună contestaţiile online, pe 30 iunie şi 1 iulie. Pe 5 iulie, se afișează rezultatele finale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult