BAC 2020 sesiunea toamnă. Subiectele la Matematică și Istorie, publicate de Ministerul Educației
Galerie foto
Subiectele la matematică BAC 2020 sunt diferite în funcţie de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii.
Subiectele de la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 pot fi consultate AICI.
Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro o serie de modele de subiecte la matematică pentru BAC 2020.
MODEL SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2020Model subiecte la matematică BAC 2020, specializarea matematică-informatică:
Model subiecte la matematică BAC 2020, profilul pedagogic:
Model subiecte la matematică BAC 2020, specializarea științele naturii:
Model subiecte la matematică BAC 2020, profilul servicii:
Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an a început luni, peste 42.700 de candidaţi fiind înscrişi să susţină probele, conform Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
Bacalaureatul de toamnă a debutat cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului - E.c), iar miercuri - proba la alegere a profilului şi specializării - E.d).
Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b).
"Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/ recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice", precizează MEC.
Cum se depune contestație la BAC
"Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora", arată MEC.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate în data de 5 septembrie.
REGULAMENT BACALAUREAT 2020
Având în vedere situația de anul acesta, generată de criza sanitară, pentru examenul de Bacalaureat 2020 mai bine de jumătate din băncile din săli vor dispărea. Asta pentru că ordinul ministerului spune că între bănci trebuie să fie o distanţă de doi metri, față spate, stânga, dreapta
Elevii trebuie să respecte niște reguli stricte înainte de examen și în timpul probei. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7,30 - 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.
Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.
Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.
La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: elevi , istorie , matematica , BAC 2020 , Bacalaureat toamna
Dată publicare: 25-08-2020 12:28