Dacia a pregătit prima sa mașină electrică. Când va fi prezentată și cât va costa
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Momentan, este la stadiul de prototip, iar până la versiunea de serie ar mai putea trece cel pu țin un an, sau doi. Din primele date, va fi un model de oraș, tip Sandero Stepway, cu o autonomie maximă de 250 de kilometri. Cea mai mare provocare va fi prețul, care este de așteptat să pornească de la 15 mii de euro.
Primul automobil Dacia sută la sută electric va fi prezentat pe 3 Martie la salonul internaţional de la Geneva de grupul Renault. Va fi o premieră mondială pentru că este un model cu totul nou pentru gama Dacia.
Renault vă dezvălui concept-car-ul electric MORPHOZ care ilustrează viziunea mărcii asupra mobilității auto de mâine. Acest vehicul propune o adaptare personalizată la nevoile, dorințele și obiceiurile de utilizare ale fiecărui client.
Până la versiunea de serie va mai trebui să aşteptăm însă până în 2021 sau 2022, iar specialiştii spun că va fi mai o maşină mult mai fiabilă decât cea clasică. Iar dacă vă întrebaţi cât o să coste se preconizează că preţul va pleca de la 15 mii de euro pentru că tehnologia maşinilor electrice este una destul de scumpă.
Adrian Mitrea, jurnalist auto: „Dacia electrică din ce ştim până acum va fi o maşină cu o adresabilitate urbană, deci nu va fi pentru drumuri lungi, iar ca dimensiune putem aştepta să fie în zona unui Sandera Stepway, rămâne să vedem ce forma o să aibă, ce carosie dar cel mai probabil va fi un SUV urban pentru că asta e segmentul care creşte."
„Vorbim de o autonomie care poate să meargă spre 250 de km în condiţii ideale şi o autonomie care poate să scadă la 100 dacă condiţiile de mediu şi stilul de condus sunt mai neprietenoase. Apariţia primei maşini electrice pune o presiune uriaşă pe dezvoltarea infrastructurii, pentru că va fi o maşină importanţă mai accesibilă decât toate celelalte probabil”, a adăugat Adrian Mitrea.
Este o luptă globală în a avea mașini electrice pt ca toţi marii producători au fabricat cel puțin o mașina electrică.
În momentul în care și la noi vor fi cumpărate tot mai multe, pentru că asta este trendul, ne vom lovi de problema infrastructurii. Însuși acest model despre care se vorbește Dacia 100% electrică este în sine o provocare care va impulsiona investițiile în punctele de încărcare.
Anul acesta, ar putea fi instalate, promit autoritățile, o mie de stații de alimentare pentru aceste autoturisme în toată ţara.
Numai în primele şase luni ale anului au fost înregistrate 1.503 maşini electrice, cu 500 mai multe față de aceeași perioadă a anului 2018, potrivit Registrului Auto Roman.
Dacă vreţi o maşină electrică, prin programul rabla plus puteţi primi un voucher de 45.000 de lei, adică aproape 10.000 de euro.