Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Salonul auto de la Geneva 2019. Cum arată mașina cu ornamente din aur de 24 de carate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aflat în plină desfăşurare, „Salonul Auto de la Geneva'' prezintă şi vehicule neobişnuite, rare sau de-a dreptul bizare, nu doar luxoase ori prietenoase cu mediul.

De joi, porțile s-au deschis și pentru public, care este invitat să admire şi să comenteze exponatele până pe 17 martie.

Golden Sahara 2 este una dintre maşinile imposibil de ignorat. A fost creată de designerul auto de la Hollywood George Barris, cel care a conceput primul Batmobil. Acum a fost restaurată şi i s-au adăugat ornamente din aur de 24 de carate, comenzi vocale şi cauciucuri translucide, iluminate din interior.

Vedeți în galeria foto cele mai neobișnuite mașini de la Salonul Auto de la Geneva.

Gregory Alonzo, restaurator de maşini: „Volanul se poate scoate, aşa că poţi s-o conduci folosind acest joystick. Aşa virezi la stânga şi la dreapta, acceleraţia şi frâna. Funcţionează, am condus-o în felul ăsta."

Citește și
Salonul auto de la Geneva
Cum arată cea mai scumpă mașină sport din lume. Prețul e de 16 milioane de euro

Un strop mai realiste sunt aceste maşini construite de un fost pilot de curse. Compania lui a creat un șasiu electric. Pornind de la acesta, clienţii îşi pot construi maşina în funcţie de propriile nevoi şi preferinţe.

Rosen Daskalov, director Sin Cars: „Motorul electric, controlul bateriei, frânele şi ce mai e nevoie se află pe platformă. Apoi, deasupra platformei, dacă vrei o maşină de vacanţă pentru vremea britanică de exemplu, avem L City Sun sau un vehicul utilitar de transport în interiorul Londrei, de exemplu pentru livrări."

Unele exponate din această secţiune a salonului auto nici nu arată a maşini. Este cazul acestui Twike 5 electric, destinat celor care n-au putut alege între maşina şi bicicletă.

Martin Möschied, CEO of Twike: „E un vehicul electric ale cărui roţi pot fi acţionate şi de pedale. Viteza de până la 190 de kilometri pe oră, transportă două persoane şi are o autonomie de peste 500 de kilometri."

La rândul său, Bicar este un vehicul asemănător unui scuter.

Hans-Jörg Dennig: „Poţi parca între şase şi nouă asemenea vehicule pe un loc de parcare normal. Te apără de vreme, poate fi folosit tot anul, chiar şi în condiţii de vreme rea, când plouă sau e frig. Are acoperiş solar de la care poţi încărca bateria.”

BICAR fost conceput pentru drumuri scurte şi are o autonomie de 30 până la 60 de kilometri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult