Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Benzina a ajuns la cel mai mic preţ din ultimii 2 ani, în România. Cu cât se vinde un litru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Benzina şi motorina au ajuns la cel mai mic preţ la pompă din ultimii doi ani. Pentru tariful de la benzină, sâmbătă, a fost chiar un moment psihologic, coborând sub pragul de 5 lei pe litru a unele staţii.

Ieftinirea carburanţilor este provocată de contextul internaţional, unde petrolul a ajuns la minimul ultimelor 12 luni, iar specialiştii se aşteaptă ca aceste scăderi să aducă ieftiniri inclusiv în magazine şi la anumite servicii.

Prețul benzinei a ajuns sub 5 lei, mai exact 4 lei şi 98 de bani. Pentru motorina tariful pe litru e de 5 lei şi 15 bani. 

În decembrie 2019, acum o lună şi jumătate, preţurile erau la 5,58 de lei benzina şi 5,76 motorina, a fost o primă scădere la 1 ianuartie, după eliminarea de către guvern a supra-accizei, după care preţurile carburanţilor au ajuns la acest minimum de azi. Iată o ieftinire de 60 de bani, deci peste 10% reducere de preţ într-o perioadă foarte scurtă. Asta înseamnă că la 10 litri, am câştigat unul.

Preţurile internaţionale sunt de vină pentru scăderile de acum. Barilul de petrol a ajuns la 52 de dolari, faţă de 63 în ianuarie. Deci o reducere de 17%, aşa că cel mai probabil şi la pompele noastre companiile vor reduce în continuare tarifele.

Citește și
Epidemia de coronavirus din China
Cel mai mare experiment din lume declanșat de epidemia cu coronavirus din China

De fapt acesta a fost şi unul dintre motivele pentru care zilele trecute, Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a anunţat că Banca Naţională a scăzut prognoza de Inflaţie. Cu alte cuvinte scumpirile galopante de până acum s-ar putea opri, iar pentru multe produse de uz curent, mai ales cele care au în preţ un cost mare cu transportul, pentru acesta am putea avea chiar ieftiniri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult