Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultate alegeri SUA 2020. Donald Trump: ”Sincer, am câştigat aceste alegeri”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alegeri SUA 2020: Preşedintele american Donald Trump susţine că este în desfăşurare "o fraudă majoră" în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, însă nu a oferit dovezi în sprijinul acestor acuzații.

Într-o declarație susținută în noaptea de marți spre miercuri, el a spus că, "în ceea ce mă priveşte", "am câştigat deja", deşi în acel moment nicio instituţie media importantă nu anunța victoria sa, comentează DPA, potrivit Agerpres.

Alegeri SUA 2020, rezultate incerte. Cursa este strânsă, dar Trump afirmă că a câștigat

 

Cursa pentru Casa Albă este extrem de strânsă între Trump şi contracandidatul democrat Joe Biden, care anterior a făcut apel la susţinătorii săi să aibă răbdare şi să aştepte numărarea oficială a voturilor.

"Ne pregătim să câştigăm aceste alegeri. Sincer, am câştigat aceste alegeri", a spus Trump în noaptea de marţi spre miercuri, acuzând faptul că autorităţile au oprit numărarea voturilor în Pennsylvania până dimineaţă.

Citește și
Bursa, alegeri SUA
”Nervozitate” pe burse, după alegerile din SUA. Rezultatul incert creează nesiguranță

El a mai declarat că amânarea este "o ruşine pentru ţara noastră" şi a promis că va sesiza instanţele americane în legătură cu această chestiune.

"Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar", a afirmat de asemenea Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

El a susţinut că a câştigat în state "în care nu ne aşteptam să câştigăm", şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

Trump s-a plâns de mult timp de votul prin corespondenţă, deşi acesta este o metodă legală de a vota pe care zeci de milioane de americani au folosit-o la acest scrutin.

Cu toate acestea, voturile prin corespondenţă vor face cel mai probabil ca procesul de numărare în unele state-cheie să dureze mai mult.

Echipa lui Donald Trump, încrezătoare în victorie  

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat că președintele este „într-o poziție foarte, foarte bună” pentru a câștiga alegerile, în contextul în care numărătoarea voturilor continuă în statele-cheie, conform CNN.

„Suntem încrezători în drumul nostru. Suntem încrezători în matematica noastră. Vedem aceste curse drept ecuații matematice. Avem încredere datorită matematicii care este chiar în fața noastră”, a declarat Bill Serpien, managerul echipei de campanie.

La această oră, cursa este foarte strânsă în Alaska, Arizona, Georgia, Michigan, Maine, Nevada, North Carolina, Pennsylvania și Wisconsin. 

Echipa de campanie a lui Donald Trump va cere renumărarea voturilor în Wisconsin  

 

Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunțat că va cere „imediat” o renumărare a voturilor în statul-cheie Wisconsin, conform CNN.

Cu toate acestea, conform legii din Wisconsin, o echipă de campanie nu poate cere o renumărare a voturilor până aceasta nu este finalizată de Comisia Electorală din stat.

„În ciuda sondajelor publice ridicole, folosite ca tactică de controlare a alegătorilor, Wisconsin a fost mereu importantă în cursă. Au fost raportate iregularități în mai mulțe comitate din Wisconsin, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la validitatea rezultatelor. Președintele este de acord să cerem o renumărare și vom face acest lucru imediat”, a declarat Bill Stepien, managerul de campanie al lui Trump.

După numărarea a 99% dintre voturi, Joe Biden ar fi câștigător în statul Wisconsin, după ce a obținut cu aproximativ 30.000 de voturi mai mult decât Donald Trump.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult