Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri prezidențiale SUA. Câți americani au votat prin corespondență sau în avans

Peste 100 de milioane de persoane au votat viitorul președinte al Statelor Unite până în ziua alegerilor, conform unei analize efectuate de Universitatea din Florida.

Astfel, analiștii politici estimează una dintre cele mai mari prezențe la vot din istoria modernă a Statelor Unite, relatează Reuters.

Americanii au votat atât prin corespondență, cât și în cadrul alegerilor în avans organizate în ultimele zile în fiecare stat.

Cetățenii din SUA au trei metode posibile pentru a-și oferi votul: prin poștă, prin vot în avans (care are loc cu câteva zile sau săptămâni înainte de ziua alegerilor), sau prin prezența la urne în ziua votului.

CITEȘTE ȘI: LIVE TEXT. Alegeri prezidențiale SUA 2020. Seara în care America alege între Donald Trump și Joe Biden

Citește și
Ce se va întâmpla dacă Joe Biden va deveni președintele Statelor Unite. Profilul candidatului
Ce s-ar putea întâmpla dacă Joe Biden câștigă alegerile din SUA. Profilul candidatului

Numărul ridicat de alegători care și-au manifestat votul prin corespondență se datorează pandemiei de Covid-19, care a provocat până acum moartea a peste 231.000 de americani.

Anul acesta, lupta pentru Casa Albă are loc în data de 3 noiembrie și se dă între candidatul republican Donald Trump, actualul președinte, și candidatul democrat Joe Biden, fost vicepreședinte în mandatul lui Barack Obama.

Când va fi anunțat rezultatul final al alegerilor din Statele Unite  

După închiderea urnelor în Statele Unite, rezultatul final al alegerilor ar putea veni după câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

Acest lucru se datorează faptului că numărul voturilor prin corespondență s-a dublat față de alegerile din 2016, iar prelucrarea acestora va fi un proces de durată.

În general, rezultatul alegerilor este dat în noaptea de după alegeri, care anul acesta au loc în data 3 noiembrie (miercuri dimineață, 4 noiembrie, ora României).

Secțiile de vot nu se închid la aceeași oră pe tot teritoriul Statelor Unite. Primele secții de vot se vor închide pe coasta de est, la ora locală 19:00 (2:00, a doua zi, ora României).

În anul 2016, primele informații privind victoria lui Donald Trump au apărut la ora locală 2:30 (9:30, ora României), după ce victoria din statul Wisconsin l-a adus la totalul de 270 de electori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult