Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bucureștenii pot vota și în mall. Mulți au comparat procesul de votare cu cumpărăturile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-o zi de duminică, tradițional dedicată relaxării, alegătorii îmbină cumpărăturile cu votul. Într-un centru comercial din Capitală este amenajată o secție de votare.

În secția 839 din sectorul 4 al Capitalei au votat peste 400 de persoane, dintre care 100 pe listele suplimentare, unde se aplică aceleași reguli ca în restul secțiilor de votare din București, adică au voie să voteze cei care au domiciliul în această zonă și sunt arondați la această secție sau cei care au domiciliul în afara Bucureștiului.

Mulți au venit de dimineață și erau destul de încântați că au reușit să-și facă cumpărăturile, să ducă copiii la joacă și să și voteze, iar alții au comparat procesul de votare cu cumpărăturile, spunând că în ambele cazuri vor să facă cele mai bune decizii și să aleagă produsele premium.

Studenții sunt și duminici hotărâți să voteze, așa cum au făcut-o acum două săptămâni. În secțiile de votare din Regie, sute dintre ei s-au trezit de dimineață și au mers țintă spre urne. Cu toții spun că nu vor să rateze momentul pe care unii îl consideră datorie, alții, obligație socială.

Oamenii votează încă de dimineață și în secțiile de votare din Regie, la Colegiul UCECOM Spiru Haret, fiind frecventate în primul rând de studenți. Sunt aproape 700 de studenți care au votat pe listele suplimentare și numărul lor ar putea să crească. În urmă cu două săptămâni au fost considerate secții în care participarea a fost destul de mare. Mulți spun că o fac din obligație socială și că este un drept pe care nu au voie să îl rateze. Și, deși afară vremea a fost urâtă, ei au preferat să se îmbrace gros și să vină să-și exprime votul. Iar dacă lucrurile evoluează așa cum spun ei, cu siguranță, după orele prânzului cei mai mulți dintre ei vor veni așa cum au făcut-o acum două săptămâni să voteze. Alții spuneau chiar că nu au apucat să voteze în primul tur, însă țin neapărat să o facă duminică.

Citește și
vot tara
Mesajul unui român care a trăit 30 de ani în Franța: "Nu am lipsit de la niciun vot"

Urnele se vor închide la ora 21, când se vor afla rezultatele provizorii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult