Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alegeri Parlamentare 2020. Cum sunt pregătite secțiile de vot în pandemie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pregătirile pentru alegerile parlamentare de duminică sunt pe ultima sută de metri. Se lucrează la montarea cabinelor şi a urnelor de vot, se dezinfectează sălile în care se va desfăşura votul, iar în unele locuri se montează şi corturi militare.

Lucrătorii au început încă de săptămâna trecută să instaleze cabinele de vot, pentru că oricum sălile de clasă unde sunt organizate majoritatea secţiilor de votare sunt libere - cursurile şcolarilor se desfăşoară online. Mihai Dascălu, inspector primăria Galați: „Am finalizat acţiunea de montare a celor 176 de secţii de votare din municipiul Galaţi, urmează dezinfecţia acestora, suntem gata în proporţie de 50%. Am început de săptămâna trecută dat fiind faptul că luni şi marţi au fost zile nelucrătoare şi am zis să terminăm mai repede.” Primăria care asigură dezinfecţia tuturor secţiilor de votare, va trimite către acestea şi măşti de protecţie, precum şi soluţii de dezinfecţie a mâinilor şi a suprafeţelor. De asemenea, la intrarea în secţii, alegătorilor le va fi controlată temperatura corporală. Petrică Patilea, purtător de cuvânt Primăria Galați: „Toate spaţiile în care vor funcţiona secţii de votare au fost dezinfectate înaintea începerii procesului electoral şi vor fi dezinfectate după încheierea procesului electoral. Cetăţenii care doresc să ştie la ce secţie de votare sunt arondaţi pot accesa site-ul primăriei.”

Şi la Târgu Mureş pregătirile sunt în toi. Aici autorităţile au cerut sprijin şi de la angajaţii Ministerului Apărării. Aceştia au început montarea corturilor militare în faţa sălii polivalente, locul unde vor fi numerate voturile.

Damian Samoilă, purtător de cuvânt prefectura Mureş: „În secţiile de votare din Mureş vor ajunge 100.000 de mănuşi de unică folosinţă 1.100 de litri de dezinfectant şi 250.000 de măşti de protective. De asemenea pentru momentul predării proceselor verbale de către preşedinţii secţiilor de votare la sala polivalenta din Târgu Mureş au fost montate corturi de aşteptare care vor fi încălzite.”

La alegerile de duminică cetăţenii pot vota şi în alt oraş decât cel de domiciliu, dar numai dacă au viză de flotant, adică de reşedinţă în localitatea respectivă.

Citește și
Parlament
Alegeri parlamentare 2020, ghidul alegătorului. Tot ce trebuie să știi despre votul din 6 decembrie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult