Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Infectat cu Covid-19, președintele Consiliului Județean Timiș nu poate vota pentru că nimeni nu vrea să-i ducă urna acasă

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș infectat cu Covid-19 și aflat în carantină la domiciliu, nu a putut vota pentru că nimeni din secția de votare la care este arondat nu a vrut să se deplaseze cu urna mobilă la el acasă.

 

Dobra consideră că este victima unui abuz prin care i se îngrădește dreptul la vot, scrie Opinia Timișoarei.

Președintele în funcție al CJ Timiș candidează pentru un al doilea mandat.

”VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situația nu este singulară. În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite. Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție”, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Pe de altă parte, oficialii spun că legea nu prevede sancționarea membrilor de votare care refuză să se deplaseze cu urna mobilă la domiciliu.

Citește și
Bataie
VIDEO. Scandal între două femei, în fața unei secții de votare din Caraș-Severin

„Nu există prevedere legală care să-i sancționeze pe membrii secției de votare care refuză să se deplaseze cu urna mobilă la alegătorii care o solicită”, au transmis reprezentanții Biroului Electoral Județean Timiș.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult