Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce sunt importante alegerile locale. 19 milioane de români, așteptați duminică la vot

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alegerile locale sunt cruciale, pentru că oamenii și partidele pe care le votăm acum decid la modul cel mai concret cum va arăta viața noastră.

Sunt aspecte de care ne lovim zi de zi: aleșii locali sunt cei care se ocupă de spitale, școli, drumuri în localități, apa, agent termic, transport în comun, impozite, spațiu verde.

19 milioane de români sunt în registrul electoral, iar votarea are loc în aproape 19.000 de secții de votare, din cele 41 de județe, plus Municipiul București.

Votăm, atenție, doar unde avem reședința. Primarii și președinții de consilii județene sunt aleși uninominal, iar consiliile locale și județene sunt alese pe lista.

În țară, alegătorul va primi 4 buletine de vot: pentru primar, pentru consiliul local, pentru consiliul județean și pentru președintele consiliului județean.

Citește și
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei.
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei. LIVE TEXT

În București, cei care vin la vot primesc tot 4 buletine. De această dată pentru primarul general, pentru primarul de sector, pentru Consiliul General al Capitalei și pentru consiliul local al fiecăruia din cele șase sectoare.

Oamenii aceștia ne vor gospodări orașele și comunele, exact așa cum fiecare dintre noi își gospodărește propria casă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult