Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce prezență la vot este în secția cu 1.693 de alegători care au buletine la aceeași adresă

O secție din județul Iași prezență de 0% la alegerile locale de duminică, iar explicația este foarte simplă. Toți cei aproape 1.700 de alegători arondați au domiciliul la aceeași adresă, unde li s-au făcut acte pentru a putea primi cetățenia română.

 

La Școala Gimnazială Măcărești, comuna Prisăcani, au fost organizate două secții de votare: 589 și 590, scrie Ziarul de Iași.

La prima secție, prezența e 0% (din 1.693 de alegători înscriși pe listă), la cea de-a doua prezența este de 52% (din 508 de alegători înscriși pe listă).

Potrivit primarului din Prisăcani, Ghiorghi Stanciu, secția 589 este destinată unei singure adrese la care figurează cu domiciliu cei 1.693 de alegători, toți din Republica Moldova.

 

Citește și
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei.
Alegeri locale 2020 Bucureşti. Bătălia pentru Primăria Capitalei. LIVE TEXT
Au primit domiciliu la aceeași adresă cu ajutorul unei asociații

 

În același timp, membrii secției de votare 589, susține primarul, ar fi votat la secția la care ei sunt arondați, respectiv 590 amenajată în aceeași școală.

„Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici, toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a comentat primarul din Prisăcani.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult