Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Vecina de vizavi a dat foc”. Incendiul din București soldat cu doi morți ar fi fost provocat de o femeie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat și o femeie au murit sâmbătă după-amiază, în urma incendiului violent izbucnit într-un apartament de la etajul 7 al unui bloc din Capitală.

De asemenea, un copil a ajuns la spital, iar alte 9 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului.

Pentru că a fost vorba de multe persoane implicate, iar focul se extinsese și la fațada clădirii, în zonă au fost prezente forțe impresionante de la ISU. Incendiul a izbucnit la etajul 7 al blocului, aflat în sectorul 3 al Capitalei. Flăcările au fost atât de puternice încât au afectat și fațada, la nivelul superior al clădirii. Femeie: „Vecina de vizavi a dat foc, tot a spus de o săptămână că dă foc la casă. Pe mine m-a scos un pompier din casă.” Băiat: „Eram înăuntru și am realizat că vine un fum de jos, de pe scări și imediat i-am luat pe sora și câinele meu și am ieșit din clădire cu ei.” Femeie: „M-a sunat băiatul. ”Du-te, mamă, că arde”. M-am speriat, e o tragedie.” În apartamentul care a luat foc, salvatorii au găsit o femeie de 73 de ani și un bărbat de 57 de ani. Niciunul dintre ei nu mai era în viață. Bărbat: „I-a găsit carbonizați în casă pompierii.” La fața locului a fost mobilizare de forțe. Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București: „Au fost alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale pentru intervenție la înălțime, două autospeciale de descarcerare.”

Deși incendiul a fost stins, pompierii încă se află la fața locului și încearcă să oprească micile focare. De altfel, au fost aduse și ambulanțe SMURD pentru că o bună parte dintre vecini au avut nevoie de îngrijri medicale. 10 locatari au fost scoși de pompieri din apartamentele de la etajele 7 și 8 și au primit îngrijiri medicale la fața locului. Unul dintre ei, un copil, a fost transportat apoi la spital. Autoritățile fac acum anchetă pentru a lămuri de la ce a pornit incendiul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult