Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Primeam o bucată de caș pane și doi castraveți murați”. Colegiu din Bistrița, amendat pentru probleme la cantină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au amendat cu 32.000 de lei un colegiu tehnic din Bistrița, după ce elevii s-au plâns că porțiile oferite la cantină sunt prea mici, iar carnea e aproape inexistentă.

Conducerea liceului recunoaște că există probleme la cântar. Iar administratorul colegiului spune că sunt calculate corect caloriile pentru fiecare porție.

O serie de fotografii au fost trimise de câțiva elevi unei profesoare în urmă cu câteva săptămâni. Mazăre cu câteva bucăți de cârnați ori mâncare de ciuperci.

La prima vedere, spune profesoara, deloc apetisante și în porții foarte mici. Mâncarea este servită în cantina Colegului Tehnic Infoel din Bistrița.

Cristina Rusu, profesoară: „Încă din timpul anului trecut am sesizat verbal conducerea școli, că elevii care locuiesc în internat și mănâncă la cantină, primesc mâncare redus calitativ sau cantitativ. Adiministratorul școlii a făcut o sedință în internat cu elevii, în loc să le rezolve problemele.”

Două foste eleve care au învățat acolo și au stat la internat, spun că de multă vreme porțiile erau mici și hrana- insuficientă.

Fostă elevă: „De fiecare dată ne plângeam de mâncare, dar nu s-a rezolvat niciodată nimic.”

Fostă elevă: „În unele seri primeam o bucată de caș pane cu doi castraveți murați, atât. Era din ce în ce mai puțină mâncare.”

Conducerea liceului susține că nu a primit, oficial, nicio plângere, însă recunoaște că după verificările celor de la Protecția Consumatorilor au fost amendați cu 32.000 de lei.

Alina Puțura, dir. liceu Infoel Bistrița: „Controlul a venit fără se ne anunțe, pur și simplu a venit, nu este o sesizare către direcțiune, ni s-a spus că a fost în urma unor sesizări, către ei, nu către noi. Reporter: Ce nereguli au găsit? Alina Puțura, dir. liceu Infoel Bistrița: Cântarul nu era avizat metrologic și au fost diferențe la gramaj.”

Cea care se ocupă de administrație spune că totul este din rea voință și că în bucătăria cantinei se urmărește atent numărul de calorii necesare fiecărui copil.

Anișoara Moldovan, administrator liceu: „Se pot lua meniurile care au fost înainte și coroborate cu meniurile care sunt de când am venit și nu este nici o diferență decât rea voință. Trebuie să îndeplinim anumite calorii pentru fiecare copil, că le depășești într-o zi este o chestie minoră, dar cantitățile copiilor nu s-au micșorat.”

În cantină vin să mănânce peste 120 de elevi, care plătesc 25 de lei meniul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult