Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ziua solstițiului de vară, prilejul unor transformări importante în viață și mai ales în conștiința noastră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Solstițiul de vară, o zi influențată de puternice energii solare, care aduc schimbare, dar și echilibru are loc marți. Așa că, tot marți, se celebrează și Ziua Internațională a Yoga, o practică tot mai căutată și la noi.

Instructorii spun că această zi este prilejul unor transformări importante în viață și mai ales în conștiința noastră. De o vreme, cursurile de yoga au o mulţime de clienţi, dornici să-şi recapete echilibrul pierdut, în lupta cu stresul cotidian.

Cu peste două miliarde de adepți în întreagă lume, yoga este o școală filosofică indiană care promovează un stil de viață sănătos. Exercițiile fizice se combină armonios cu cele ce țin de spirit.

În ultimii doi ani, o perioadă complicată emoțional pentru mulți dintre noi, yoga a fost o modalitate de a ne păstra echilibrul.

Didi Ananda Devapriya a lăsat America pentru a preda yoga în România.

Didi Ananda Devapriya: “Este un fenomen în creștere, abia așteptăm să ia avânt, știm din alte țări că e un fenomen popular în Europa, recomandat de medici. Beneficiile pe partea de sănătate, somn, anxietate, inimă, tensiunea, e bine și din punct de vedere medical. Dar și pentru că trăim într-o epoca cu foarte mult stres. Trupul este baza existenței, a vieții și trebuie îngrijit”.

Cele mai multe dintre hotelurile de pe litoral le oferă turișilor sesiuni de yoga, la malul mării.

Mihaela Dragomir, iinstructor yoga: ,,Ne trezim dimineață, foarte dimineață, la ora 6 jumate mergem pe plajă și timp de 90 de minute facem exerciții de respirație, relaxare și posturile din yoga. Beneficiem și de energia dimineții și a răsăritului de soare plus locul în care ne aflăm vine la pachet cu sunetul valurilor și cu păsărele și cu tot ceea ce înseamnă natură”.

Nu întâmplător, Ziua Internațională Yoga se suprapune cu solstițiul de vară. Solstițiul are rădăcini străvechi, fiind cea mai lungă zi a anului.

Didi Ananda Devapriya: “E foarte simbolică această idee și în yoga. Hata vine de la soarele și luna, cu ideea de echilibru între energia lunară și energia soarelui”.

Ziua soarelui este celebrată și la noi, la români, prin focurile de Sânziene. La început, serbarea coincidea cu data solstiţiului, adică 21 iunie. Mai târziu, ceremonialul a fost considerat de către biserică drept păgân și a fost mutat pe 24 iunie - de ziua Sfântului Ioan Botezătorul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult