Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ziua mondială împotriva cancerului la sân. Clădiri simbol din toată lumea, luminate în roz

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este 1 octombrie, ziua mondială de luptă împotriva cancerului la sân. Aproape 9 mii de cazuri sunt diagnosticate în fiecare an în România.

Fundația „Renașterea" ajută zeci de mii de femei să lupte cu această boală, care poate fi învinsă, dacă este descoperită la timp.

Marți, clădiri simbol din toată lumea sunt luminate în roz, culoarea speranței.

Andreea Esca: ”Ca în fiecare an, la 1 octombrie, Fundația ”Renaşterea” iluminează în roz o clădire importantă din ţară pentru a atrage atenţia asupra prevenirii şi combaterii cancerului la sân.

Este în continuare de neacceptat, ca în 2019, rata de supravieţuire în cazul cancerul de san, să fie de 64 la sută, în România, în timp ce în Belgia de exemplu, este de 90 la sută.

Citește și
melanom
Terapia prin care bolnavii de cancer pot avea cu 50% mai multe șanse de supraviețuire

Şi această situaţie, este cauzată în mare măsură, de faptul că româncele, merg prea târziu la control, iar cancerul depistat în faza avansată, este mult mai greu de tratat.

De aceea, mesajul Fundaţiei Renaşterea este acelaşi şi acelaşi, dar extrem de important: mergeţi măcar o dată pe an la un control medical. Acesta vă poate salva viaţa.

Marți, clădirea aleasă pentru a purta culoarea roz a speranţei este Clădirea Ministerului Agriculturii, şi pentru că Fundaţia Renaşterea sărbătoreşte majoratul, cele care vor împărţi această lumină sunt preşedinta şi vicepreşedinta Fundaţiei, dnele Mihaela Geoana şi Cristina Copos”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult