Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de pompieri care au ajutat la stingerea incendiilor din Franța s-au întors acasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de pompieri români care au ajutat la stingerea incendiilor devastatoare din sudul Franței s-au întors acasă. Unii cu avionul, alții cu mașinile, pe la vama Nădlac.

Povestesc cu emoție despre lupta cu flăcările, mai ales în condițiile de secetă cumplită și de caniculă. Focarele abia stinse reizbucneau cu și mai multă putere.

43 de pompieri au intrat în țară cu mașinile de intervenție folosite în Franța. În total, 77 de militari din șapte județe au fost trimiși, în misiune, în Franța.

Raul Mihai Toduț, pompier: „Localnicii ne-au așteptat cu mult drag. Au fost foarte deschiși, ne-au sprijinit, ne-au adus toate cele necesare. Au fost foarte multe donații, inclusiv de la familii de români din zonă. Au venit și ne-au mulțumit că am venit să-i sprijinim”.

Aron Popa, pompier: „Din numeroasele case care au fost salvate și recuperate, la una au fost lăsate toate animalele afară de oamenii respectivi și erau multe ce trebuiau îngrijite. S-a anunțat ofițerul de legătură din partea franceză care a trimis un ONG”.

Citește și
pompieri franta
Misiunea pompierilor români în Franţa, privind stingerea incendiilor de vegetaţie, s-a încheiat | Galerie Foto

Pompierii au adus cu ei și desenele oferite de copiii francezilor, care au vrut astfel să le mulțumească pentru ajutor.

Cristian Buhăianu, comandant modul: „La sosirea noastră, temperaturile au fost foarte ridicate, cu uminditate și vânt puternic și focare cu flacără multiplă. Rădăcinile pinilor trebuiau săpate și stinse cu apă pentru a nu se reaprinde”.

Din fericire, la un moment dat a început să plouă și, în scurtă vreme, toate focarele au fost stinse. Pompierii români au fost foarte apreciați și pentru stingerea incendiilor din Grecia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult