Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevi de liceu cu părinți angajați în MAE și DNA, suspectați că vindeau droguri de mare risc în licee din Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 20 de tineri, unii şi de 17 ani, sunt acuzaţi de trafic de droguri. Cei de la DIICOT, care au făcut luni percheziţii, au ajuns şi acasă la doi angajaţi de la DNA şi Ministerul Afacerilor Externe.

Copiii lor ar fi vândut stupefiante în liceele în care învăţau.

Zeci de poliţişti au descins la 23 de adrese din Bucureşti, în cel mai mare dosar de trafic de droguri. Suspecţii sunt elevi şi studenţi. Conform anchetatorilor, tinerii s-au specializat în trafic cu substanţe periculoase.

La sediul DIICOT din Bucureşti au ajuns şi rudele elevilor. Părinţii unora dintre ei au fost şocaţi când au aflat acuzaţiile.

Surpriza procurorilor DIICOT a fost când printre elevii aduşi la audieri au găsit şi copiii unor angajaţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Ministerul Afacerilor Externe. În casele lor, poliţiştii au găsit diferite cantităţi de droguri, ascunse chiar sub nasul părinţilor. Pe lângă faptul că şi-au făcut familiile de râs, cei doi elevi riscă să fie arestaţi preventiv pentru trafic de droguri.

Citește și
Droguri
Kilograme de droguri trimise prin curier din Olanda în România. Ce au pățit doi români când au mers să le ridice. FOTO

Drogurile vândute de suspecţi costau între zece şi o sută de euro. Anchetatorii încearcă acum să ajungă la cei care le-au adus în ţară. Pe de altă parte, medicii spun că tot mai des ajung la camera de gardă elevi de liceu intoxicaţi cu droguri.

Ce simptome dezvoltă consumul de droguri

Conf. univ. dr. Radu Țincu, specialist în ATI și toxicologie: „Ajung cu tahicardii şi alte dereglări de ritm, se poate produce decesul dacă sunt amestecate cu alcool. Medicii trebuie să intervină repede. Dependenţa psihică e foarte periculoasă la vârste mici, trebuie să primească urgent ajutor în centrul de dezintoxicare. Iar părinţii nu vor să accepte adevărul şi cer mereu să refacă testele"

Cei de la Agenţia Antidrog îi sfătuiesc însă pe părinţi să fie atenţi la semnele consumului de stupefiante.

Ramona Dabija -Directorul Agenţiei Naţionale Antidrog: „Nu mai exista un profil anume, tineri din toate mediile sunt depistaţi cu droguri”

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii care au împlinit 18 ani riscă între trei şi zece ani de închisoare. În cazul elevilor, pedeapsa este redusă la jumătate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult