Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Disperare pentru zeci de locatari din Lupeni, după ce blocul lor a fost cuprins de flăcări în timp ce dormeau

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incendiu miercuri dimineață într-un bloc de locuințe din Lupeni. Acoperișul construcției cu două etaje a luat foc, iar locatarii, majoritatea oameni în vârstă, au reușit să iasa la timp. Mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate de urgență.

Alarma s-a dat în zorii zilei, când locatarii s-au trezit cu acoperișul blocului în flăcări.

Locatar: „M-am trezit, eu am zis că e soare. Am sărit din pat imediat, am auzit vecinii sus, dar cauza, sincer nu știu de unde s-o întâmplat”.

Locatară: „Tot am auzit ceva pocnind, dar m-am gândit că – ardea mocnit – ardea mocnit deja. Am crezut că leșin. Nici nu știu cum m-am îmbrăcat. Am încercat să prind mâțul, nimic nu am luat, nimic, nici măcar telefonul”.

Unii proprietari au ieșit singuri din apartamente, însă alții au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

Citește și
incendiu neamt
Sute de mii de euro pagube într-un incendiu care a cuprins sediile a trei firme aflate lângă o benzinărie, în Neamț

Locatar: „Au venit pompierii și ne-au scos afară – a fost panică, s-a speriat lumea – s-a speriat”.

Localnic: „Domnule, a fost flacără cât hornul ăla, a fost flacără mare.”

Focul a izbucnit lângă un coș de fum, probabil avariat la ultimul cutremur, spun oamenii.

Localnică: „De când s-a băgat gazul, nimeni nu s-a mai ocupat de ele, a mai fost și cutremurul care le-a răsturnat pe jumătate, cărămizile au intrat înăuntru, o parte au căzut jos.”

Localnic: „Mulți vecini de-ai mei nu mai fac foc pentru că s-au rupt cărămizi și dacă fac foc sar scântei și se aprinde în pod, nu mai au ieșirea sus. Uitați, toate coșurile sunt culcate pe o parte.”

Răzvan Farcaș, șef Gardă Intervenție Detașamentul de Pompieri Petroșani: „Incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 120 mp”.

Pompierii spun că, de fapt, cauza incendiului a fost un scurt circuit la instalația electrică veche a blocului. Mai multe apartamente au fost afectate de apa folosită la stingerea incendiului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult