Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de comercianți au protestat în Timișoara după ce s-a anunțat că taxa pentru mesele din piețe se va mări cu 20%.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de comercianți au protestat în această dimineață în fața sediului societății care administrează piețele din Timișoara.

 

Oamenii sunt supărați că societatea dorește să crească tarifele pentru închirierea meselor și a spațiilor de depozitare cu 20%, de la începutul anului viitor. Pus față în față cu protestatarii, directorul interimar al societății a încercat să aplaneze conflictul, fără prea mare succes.

Piețarii plătesc în prezent 25 de lei pe zi pentru fiecare masă pe care o au în piață, iar pentru o boxă de depozitare plătesc 140 de lei pe metrul pătrat, pe lună. Oamenii au aflat că din ianuarie ar urma să crească prețurile la chirie cu 20%, deși investiții nu au fost făcute în ultimii ani.

Femeie: „Nu putem să stăm, e frig, servim clientul, cum arătăm în halul ăsta, cu paltonul pe noi, îmbrăcați, cu căciuli, ca la Polul Nord.”

Citește și
proteste china
Protestele violente continuă în China. Manifestări fără precedent împotriva regimului președintelui Xi Jinping

Bărbat: „Vii și ne impui în fiecare zi scumpire de chirie. Invocă mereu: nu vă convine, plecați!”

Reporter: „Căldură aveți aici?”

Bărbat: „Nimic, veceuri murdare, chivete nu sunt.”

Femeie: „Ce înseamnă falimentul. Aia vrea să ne aducă, ce vrea să bage, să aducă supermarketuri acolo să ne scoată pe noi.”

În fața comercianților, directorul interimar al societății care administrează piețele din Timișoara a avut explicații halucinante.

Citind de pe foaie, directorul susține că mărirea cu 20% a tarifelor este în momentul de față doar o propunere.

Mirel Pop, director interimar al societății: „Având în vedere situația economică actuală respectiv majorarea prețurilor la utilități, la energie electrică și gaze.”

Femei: „Aia plătim separat.”

Mirel Pop, director interimar al societății: „Dacă mă tot întrerupeți, întrerupem discuția și nu mai discutăm. V-am ascultat, nu v-am întrerupt, am aceeași pretenție și din partea dumneavoastră. Precum și a taxelor și salariilor, analizăm majorarea taxelor de închiriere.”

O decizie privind majorarea taxelor pentru comercianții din piețe se va lua în următoarea ședință de consiiu local.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult