Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Au fost devastați”. O familie cu 2 copii din Iași a rămas fără casă în prag de iarnă, după ce a fost distrusă de un incendiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

În prag de iarnă, o familie cu doi copii mici a rămas fără adăpost. Casa ridicată după zece ani de muncă în străinătate a fost mistuită de un incendiu.

Oamenii din comună au sărit în ajutor, iar autoritățile au donat bani. Însă familia greu încercată mai are nevoie de sprijin pentru a-și repara casa.

Cei doi soţi şi fiicele lor - una de 5 ani, alta de numai 4 luni - erau acasă când s-a întâmplat nenorocirea.

Elena Georgică, mama: „Primul a venit un vecin de aici cu apa, cu găleți, dar deja luase foc. 10 ani am muncit în Italia, de la 17 ani. Am suferit mult pentru casa asta, nici nu vă imaginați.” Oamenii au reușit să iasă la timp din locuința în flăcări. În urma lor, acoperişul, pereţii şi mobilierul au fost distruse. Ionel Lungu, primarul comunei Erbiceni: „Incendiile pe timp de noapte sunt foarte delicate, oamenii observă, dar în ultimul moment, când aproape nu mai e ce face." Femeia e casnică şi are grijă de copii, iar soţul lucrează în construcţii. Ca să-și refacă locuința, costă mai mult decât îşi pot permite.

Gabriel Georgica, tată: „Ne este greu să luăm totul de la 0, o muncă de 10 ani, avem nevoie de ajutor.” Oamenii din comună vin zilnic să ajute la reparații, iar autoritățile le-au donat 200 de mii de lei. Însă nevoile sunt mult mai mari. Ana Gheţu, rudă: „Au fost devastați, pur și simplu. Fata cea mare e răvăşită, agitată, încontinuu spune ‘s-a rupt casa mea mami, s-a rupt casa mea’." Deocamdată, familia este adăpostită într-un bloc de locuinţe sociale.

Citește și
incendiu cernica
Un bărbat din Cernica a murit după ce casa i-a luat foc. Vecinii au încercat să-l salveze, dar flăcările erau prea puternice

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult