Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea rece a prelungit sezonul de schi. Transportul pe cablu din Poiana Brașov s-a ieftinit cu 20%

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea nefiresc de răcoroasă din ultimele zile, cu ploi și chiar ninsori, a prelungit sezonul de schi.

Pârtiile din Poiana Brașov, de pildă, sunt acoperite de zăpadă, iar cei care merg acum la munte au numai de câștigat: prețurile sunt mai mici, în medie, cu 20% și nu este aglomerat.

Masivul Postăvaru este acoperit de zăpadă, în timp ce pe dealurile din jur au răsărit brânduşele de primăvară. Pârtiile se menţin în stare bună, protejate de temperaturile care noaptea coboară sub 0 grade Celsius.

Turist: „Acum, în aprilie, nu am crezut că o să fie atâta zăpadă, dar a fost foarte bună, săptămâna asta a fost chiar OK”. Peste zi, atmosfera devine primăvăratică, dar stratul de zăpadă de peste un metru rezistă. Finalul de sezon este ideal pentru cei care vor să înveţe să schieze. Pârtiile sunt libere, iar transportul pe cablu s-a ieftinit cu 20%. Părintele unui copil: „Îmi urmăresc copiii, că sunt amândoi la instructor. Unul deja de două zile a învăţat foarte bine şi merge singur, iar cel mic chiar acum a coborât”. Salvamontiştii avertizează că zăpada de primăvară, mai moale, le poate crea probleme schiorilor mai puţin experimentaţi. Instructorii recomandă o vizită la centrele de închiriere pentru reglarea schiurilor în funcţie de înălţimea şi greutatea schiorului.

Nicolae Parate, Serviciul Salvamont Braşov: „Este o zăpada moale, care agață picioarele schiorilor, o zăpada moale, grea, udă. Fiind grea, în momentul când cazi, îţi prinde picioarele şi este destul de greu să ieşi din ea”. Administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov au prelungit sezonul oficial de schi până la Paște.

Citește și
VIDEO. Sute de persoane îmbrăcate în costum de baie au schiat pe pârtiile din Rusia
VIDEO. Sute de persoane îmbrăcate în costum de baie au schiat pe pârtiile din Rusia

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult