Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Votul în Comisia CONT: Kovesi a obținut 12 voturi, Bohner 11, iar Ritter un vot

Laura Codruţa Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) din Parlamentul European, în urma audierilor care au avut loc, marți, la Bruxelles.

Kovesi a primit 12 voturi în Comisia CONT, în timp ce francezul Francois Bohnert a primit 11 voturi. Un singur vot a primit cel de-al treilea candidat pentru funcția de procuror-șef european, germanul Andres Ritter.

Votul Comisiei CONT, care a fost unul secret, are rol consultativ.

Miercuri la ora 12.00, urmează votul Comisiei LIBE, care e comisia decidentă.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a publicat, pe Facebook, rezultatul votului în Comisia CONT.

"VICTORIE URIAȘĂ PENTRU ROMÂNIA OAMENILOR CINSTIȚI Tocmai s-a încheiat votul în Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru alegerea Procurorului Șef European. Rezultatul votului: —Laura Codruța Kovesi (România): 12 voturi —Andreas Ritter (Germania): 1 voturi —Jean-Francois Bohnert (Franța): 11 voturi. Acest vot este avizul Comisiei de Control Bugetar. Urmează mâine la ora 12 votul Comisiei LIBE, care e comisia decidentă. FELICITĂRI CANDIDATULUI ROMÂNIEI!", a scris Mureșan pe Facebook.

Citește și
kovesi audieri
Kovesi, în PE: ”Știu că ați fost expuși la informații negative despre mine. Nu am nimic de ascuns”

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată, marți, în faţa comisiilor pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European pentru funcţia de post de procuror-şef european.

Fosta șefă a DNA a declarat că prioritatea ei este crearea unui Parchet european independent şi eficient, că nu este vinovată de nicio una dintre acuzațiile care i se aduc în România și că are o experiență vastă în spate care o va ajuta să-și respecte obligațiile ce-i revin în această misiune. Kovesi a primit aplauze la final.

Kovesi a menționat că îndeplineşte toate criteriile legale pentru a deveni procuror european, că a respectat întotdeauna legea şi toate normele de procedură penală şi a afirmat că procurorii trebuie să fie obiectivi şi să-şi desfăşoare activitatea ”cu pasiune, dar nu cu patimă”.

Întrebată despre cele două distincţii primate din partea CIA pe care le-a trecut în CV şi pe care le-ar fi primit în 2007 şi 2011, Kovesi a răspuns: "Nu sunt premii care au fost oferite de CIA, ci premii care au fost oferite de o agenţie de aplicare a legii, respectiv Secrets Service care are care au două atribuţii principale: aceea de a proteja, din punct de vedere al protecţiei fizice, demnitarii Statelor Unite şi a doua de a proteja moneda naţională, respectiv dolarul. În activitatea mea de procuror, la structura de combatere a crimei organizate, am investigat foarte multe dosare privind bancnote false, dar, în principal, dolarul la acea vreme, dar în special am fost implicată în cauze de ciber-crime. Am fost printre primii procurori din România care a investigat în România phishing pe internet. Pentru România, ciber crime a fost și este o problema reală”.

Candidaţii pentru primul post de procuror-şef european pentru infracţiuni împotriva bugetului Uniunii Europene au fost audiaţi la Bruxelles, în comisiile pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult